Ομολογιούχοι κατά UBS για την υπόθεση της Folli Follie

Ομολογιούχοι κατά UBS για την υπόθεση της Folli Follie

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:17 Δημιουργία 17/09/19, 12:15

Την πρώτη ομαδική για την υπόθεση Folli Follie φέρονται να ετοιμάζουν επενδυτές που δάνεισαν το 2017 στην εταιρεία 150 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή προσφεύγουν σε δικαστήρια της Ελβετίας κατά της κύριας αναδόχου εκείνης της ομολογιακής έκδοσης, δηλαδή της ελβετικής επενδυτικής τράπεζας UBS.

Ειδικότερα, με βάση το δημοσίευμα, ετοιμάζονται αν ζητήσουν αποζημίωση από τη UBS κατηγορώντας την ότι δεν διενήργησε τον δέοντα νομικό και οικονομικό έλεγχο στην ελληνική εταιρεία, της οποίας τα ομόλογα βοήθησε να εκδοθούν και να πουληθούν. Σημειώνεται πως η τελευταία αποτίμηση των χρεογράφων αυτών στη δευτερογενή αγορά είναι στο 9% της ονομαστικής αξίας τους.

Από την πλευρά της η UBS –σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- φέρεται να επικαλείται την έκθεση του ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή της Folli Follie, ο οποίος όμως πλέον έχει παραιτηθεί, έχει ανακαλέσει την έκθεσή του και έχει στραφεί νομικά κατά της Folli Follie, ενώ παράλληλα κατηγορείται και ο ίδιος για την αποτυχία του να αποκαλύψει τη χάλκευση των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας, τα οποία σε επίπεδο πωλήσεων επαυξήθηκαν πλαστά κατά περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε