HSBC: Αποχωρεί ο CEO - Σε «ελεύθερη πτώση» η μετοχή

HSBC: Αποχωρεί ο CEO - Σε «ελεύθερη πτώση» η μετοχή

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:31 Δημιουργία 05/08/19, 10:30

Πτώση μεγαλύτερη του 1% κατέγραφαν στις συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ οι μετοχές της HSBC, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης σε όρους assets, μετά την ανακοίνωση περί αποχώρησης του διευθύνοντος συμβούλου της, John Flint.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο πρόεδρος της τράπεζας, Mark Tucker, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «στο αυξανόμενα περίπλοκο και δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί η τράπεζα, το ΔΣ πιστεύει πως χρειάζεται μια αλλαγή για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να αιχμαλωτίσουμε τις πολύ σημαντικές ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας».

Ο κ. Tucker είπε πως η HSBC δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον διορισμό νέου CEO, όμως η αναζήτηση θα μπορούσε να πάρει 6 με 12 μήνες. Μέχρι τότε, προσωρινός CEO θα είναι ο Noel Quinn, επικεφαλής της μονάδας παγκόσμιας εμπορικής τραπεζικής.

Ο κ. Flint ανέλαβε καθήκοντα CEO στην HSBC τον Φεβρουάριο του 2018. Είχε παρουσιάσει σχέδια για επενδύσεις ύψους 15-17 δισ. δολαρίων σε διάστημα τριετίας σε τομείς όπως η τεχνολογία, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρήσει υπό έλεγχο τα κόστη.

Η τράπεζα, ταυτόχρονα με την αποχώρηση του Flint, ανακοίνωσε και τα αποτελέσματά της για το α’ εξάμηνο του 2019.

Τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά 15,8% σε ετήσια βάση, στα 12,4 δισ. δολάρια, ενώ ο κύκλος εργασιών ήταν 7,6% υψηλότερος στα 29,3 δισ. δολάρια. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο διαμορφώθηκε στο 1,61%, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 0,42 δολάρια από 0,36 δολάρια πέρυσι.

Αν σου άρεσε κάνε