Παρατείνεται το καθεστώς ακυβερνησίας της ΕΥΑΘ

Παρατείνεται το καθεστώς ακυβερνησίας της ΕΥΑΘ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 14:20 Δημιουργία 15/07/19, 14:03

Στις 2 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί τελικά η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΥΑΘ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, μετά την αναβολή που έλαβε

Μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η εκλογή προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, μετά την παραίτηση του Γιάννη Κρεστενίτη.

Η έκτακτη γενική συνέλευση αναβλήθηκε για τον επόμενο μήνα, καθώς έγινε δεκτή -εν μέσω αντιδράσεων από τους εργαζομένους της εταιρείας που βρίσκονταν στο χώρο- η πρόταση της εκπροσώπου της Ελληνικής Εταιρειας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΤΕΣυΠ) για αναβολή της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος τόνισε πως «ζούμε αστείες καταστάσεις στη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία εδώ και τρεις εβδομάδες ειναι χωρίς διοίκηση», προσθέτοντας ότι «και σήμερα που είναι να οριστεί νέος πρόεδρος και νέος διευθύνων πήρε αναβολή (η έκτακτη γενική συνέλευση) για άλλες δύο εβδομάδες».

Η ΕΥΑΘ που τροφοδοτεί πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμο με νερό και προσφέρει και αποχέτευση «δεν έχει διοίκηση», είπε ο κ. Αρχοντόπουλος, συμπληρώνοντας πως οι εργαζόμενοι ζουν σε αγωνία διότι, όπως εξήγησε, αν συμβεί κάτι, αν για παράδειγμα, σπάσει ο αγωγός της Αραβησσού «δεν υπάρχει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη». Σημείωσε, επίσης, ότι η συλλογική σύμβαση των εργαζομένων είναι σε εκκρεμότητα.

Οι εργαζόμενοι που ήταν συγκεντρωμένοι στον χώρο διερωτήθηκαν αν η διοίκηση της ΕΥΑΘ είναι περιορισμένης ευθύνης ή μπορεί να παίρνει αποφάσεις για όλα τα θέματα και αν όντως είναι περιορισμένης ευθύνης, αν το γνωρίζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Την προηγούμενη φορά που υπήρχαν παραιτήσεις, πριν από δέκα χρόνια, σημείωσαν, είχε βγει η μετοχή από το χρηματιστήριο.

Αν σου άρεσε κάνε