Φαβορί η Energean για τη μονάδα της Edison

Φαβορί η Energean για τη μονάδα της Edison

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 14:00 Δημιουργία 03/07/19, 13:29

«Φαβορί» για την απόκτηση της μονάδας πετρελαίου και φυσικού αερίου της ιταλικής Edison φαίνεται πως είναι η Energean, σύμφωνα με δύο πηγές που μίλησαν στο Reuters και εμπλέκονται άμεσα στη συμφωνία .

Όπως μεταδίδει το Reuters, η απόκτηση αυτή θα οδηγούσε σε σημαντική επέκταση των δραστηριοτήτων της Energean στον αναπτυσσόμενο κόμβο φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, με σημαντική παρουσία στην offshore λεκάνη της Αιγύπτου.

Το χαρτοφυλάκιο της Edison περιλαμβάνει επίσης assets στην Ιταλία, την Αλγερία, την Κροατία τη Βρετανική και Νορβηγική Βόρεια Θάλασσα καθώς και την Ελλάδα, όπως φαίνεται σε παρουσίαση της εταιρείας.

Σύμφωνα με κλαδικές και τραπεζικές πηγές που επικαλείται το Reuters, η ελληνική Energean πέρασε στον τελευταίο γύρο προσφορών για το χαρτοφυλάκιο της Edison μαζί με την Cairn Energy, και τώρα φαίνεται πως είναι το φαβορί.

Η αξία των προφορών για το χαρτοφυλάκιο της Edison δεν είναι σαφής, αναφέρει το Reuters. Η EDF και η Edison αναμένεται να λάβουν την τελική απόφαση τις επόμενες ημέρες, ανέφερε η μία πηγή.

Τόσο η Edison, όσο και οι Energean, EDF και Cairn αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Όπως σημειώνει το Reuters, η απόκτηση του χαρτοφυλακίου της Edison θα αύξανε σημαντικά τη χρηματιστηριακή αξία της Energean, που σήμερα ανέρχεται σε 1,6 δισ. δολάρια, 15 μήνες μετά την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και την δευτερογενή εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ.

Αν σου άρεσε κάνε