Φέσσας-Μυτιληναίος: Να στείλουμε τους καλύτερους σε θέσεις ευθύνης

Φέσσας-Μυτιληναίος: Να στείλουμε τους καλύτερους σε θέσεις ευθύνης

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 16:47 Δημιουργία 15/05/19, 14:51

Παρέμβαση ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου έκαναν την Τετάρτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Θεόδωρος Φέσσας και ο αντιπρόεδρος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Το μήνυμα και των δύο είναι ότι η Ελλάδα αποτελεί μέρος της Ευρώπης και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποστείλουμε σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους, που μπορούν να υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα.

Όπως τόνισε ο κ. Φέσσας, το μέλλον της Ευρώπης είναι κοινό και μόνο μέσα από μια ενωμένη Ευρώπη μπορούμε να σταθούμε καλύτερα στο παγκόσμιο ανταγωνιστικό στερέωμα. Τα οφέλη της Ελλάδας από τη συμμετοχή στην ΕΕ είναι προφανή και δεν τίθεται κανένα θέμα, είπε ο ίδιος, τονίζοντας ότι ο ΣΕΒ συμμετείχε ενεργά στην ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1961, που ξεκίνησαν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Mυτιληναίος σημείωσε ότι οι ευρωεκλογές είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την Ελλάδα, ωστόσο το τελευταίο διάστημα στον δημόσιο διάλογο έχει κυριαρχήσει το εγχώριο πολιτικό σκηνικό. Επεσήμανε ότι οι προσεχείς ευρωεκλογές είναι πάρα πολύ κρίσιμες, καθώς η άνοδος του λαϊκισμού οδηγεί την ήπειρο και τις χώρες της σε μια εσωστρέφεια.

Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι οι εμπορικοί πόλεμοι, οι συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή αλλά και οι πρόκληση του Brexit, θα πρέπει να έχουν απέναντί τους μια ενιαία και ισχυρή Ευρώπη, συμπλήρωσε. Εξέφρασε δε την ανησυχία ότι μπορούμε να δούμε ποσοστά πάνω από 30% με αντιευρωπαϊκό χαρακτήρα. Κάτι τέτοιο θα πρόκειται για ένα σοκ, τόνισε. Να γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και γι αυτό και εκεί θα πρέπει να στείλουμε τους καλύτερους.

Σε ό,τι αφορά τη βιομηχανία, τόσο την εγχώρια όσο και αυτή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σημείωσε ότι έρχεται αντιμέτωπη με τις προκλήσεις του ενεργειακού κόστους, κάτι το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης ανέφερε ότι ο ΣΕΒ στέλνει ένα ηχηρό κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Όπως τόνισε: «Το διακύβευμα των ευρωπαϊκών εκλογών είναι σε ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς πως μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα και να προσαρμοστούμε με μεγαλύτερη επιτυχία. Όλοι μαζί στο πλαίσιο της ΕΕ ή θα επιστρέψουμε ο καθένας στην φαντασιακή ασφάλεια που παρέχει η χώρα του;».

Πρόσθεσε επίσης ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, σε αυτή την εκστρατεία, αποφάσισε ότι πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτούς τους ψηφοφόρους που ταυτίζονται με τις αξίες που υπηρετεί η ΕΕ αλλά και με την προσέλκυση που έχει για την επίλυση των πραγμάτων, ωστόσο δεν φαίνεται να συμμετέχουν στην πολιτική διαδικασία είτε γιατί αισθάνονται τη φωνή τους ότι δεν έχει αποτέλεσμα ή γιατί έχουν γενικώς απαξιώσει την πολιτική διεργασία.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ παρουσίασαν τις προτεραιότητες και τις θέσεις της επιχειρηματικής κοινότητας για την επόμενη νομοθετική περίοδο, καθώς και τις βασικές προκλήσεις που αφορούν στο κοινό ευρωπαϊκό μέλλον με άξονες, μεταξύ άλλων, τη βιομηχανική πολιτική, την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς, την εσωτερική αγορά ενέργειας, το περιβάλλον, την κυκλική οικονομία, το ανθρώπινο δυναμικό, την απασχόληση, την ψηφιακή Ευρώπη και τα φορολογικά θέματα.

Αν σου άρεσε κάνε