Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για την υπόθεση Λεμπιδάκη

Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για την υπόθεση Λεμπιδάκη

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:52 Δημιουργία 14/02/19, 10:49

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης και οι 12 κατηγορούμενοι για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου που ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης, οι κατηγορούμενοι, όπως γράφει το e-kriti.gr, κρίθηκαν ένοχοι ως εξής:

-12 για αρπαγή, οι 2 για απλή συνέργεια

-12 για απόπειρα εκβίασης οι 4 για απλή συνέργεια

-2 για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

-6 για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης

-4 για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

-4 για κατοχή πολεμικού τυφεκίου και οπλοφορία.

Την καταδίκη όλων των κατηγορουμένων είχε προτείνει στην αγόρευσή της η εισαγγελέας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όλοι τους είχαν εμπλακεί στην υπόθεση, συμμετέχοντας στην εγκληματική οργάνωση που απήγαγε τον επιχειρηματία. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη η έρευνα να επεκταθεί και σε επιπλέον τέσσερα άτομα, προκειμένου να καταδειχθεί ή όχι η εμπλοκή τους, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου του 2018, οπότε και ενώπιον της Έδρας εμφανίστηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν συνολικά 12 άτομα. Από τους 12 κατηγορούμενους, οι 8 ήταν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι 4 ήταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Αν σου άρεσε κάνε