Αθώοι για το σκάνδαλο του Μετρό ο πρώην κι ο νυν επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ

Αθώοι για το σκάνδαλο του Μετρό ο πρώην κι ο νυν επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:12 Δημιουργία 15/10/18, 17:10

Αθωώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ και νυν γενικός διευθυντής της Ν.Δ., Νικ. Παπαθανάσης, κι ο νυν επικεφαλής της εταιρείας, Γ. Θωμόπουλος, σχετικά με την καταγγελλόμενη υπεξαίρεση 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δύο επικεφαλής κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, βάσει πορίσματος που είχε συντάξει η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, Μαίρη Παπασπύρου, σύμφωνα με το οποίο, από τα τέλη του 2014 έως τα τέλη του 2015, κύκλωμα που δρούσε στο Μετρό υπεξαίρεσε 1,2 εκατ. € από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Οι δικαστές ομόφωνα έκριναν ότι δεν υπήρξε ζημία στον οργανισμό και πως οι επικεφαλής του δεν «έκαναν τα στραβά μάτια ή προσπαθησαν - με εσωτερικό έλεγχο μετέπειτα - να συγκαλύψουν την υπόθεση».

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν άλλα 9 άτομα για υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγράφου και ψευδή βεβαίωση. Όλοι αθωώθηκαν για το αδίκημα της υπεξαίρεσης ελλείψει στοιχείων, ενώ τρεις από αυτούς καταδικάστηκαν κατά πλειοψηφία σε ποινές κάθειρξης από 6 έως 6,5 χρόνια με αναστολή για τα άλλα αδικηματα.

Σημειώνεται ότι το αδίκημα της υπεξαγωγής αφορά στην κατατροφή εσωτερικών εγγράφων της εταιρείας.

Αν σου άρεσε κάνε