Μικροεπεισόδια σε πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο στην Αθήνα

Μικροεπεισόδια σε πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο στην Αθήνα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 21:02 Δημιουργία 26/09/18, 20:58

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποιήθηκε από συλλογικότητες της αριστεράς, αντιφασιστικές οργανώσεις, μέλη και υποστηρικτές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και απλό κόσμο με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας.

Με κεντρικό σύνθημα «Σήμερα ο Ζακ αύριο εσύ», λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα οι περίπου 1.000 συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν να κινούνται με πορεία προς τη Βουλή, απαιτώντας την απονομή δικαιοσύνης. Διαμαρτύρονται δε και ενάντια στην απόφαση αποφυλάκισης του 73χρονου ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου που μαζί με έναν ακόμη άνδρα ξυλοκόπησαν τον 33χρονο

Η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή στις παράπλευρες οδούς μέχρι και την πλατεία Συντάγματος, καθώς η πορεία μέσω της Σταδίου έφτασε μπροστά από τη Βουλή.

Αργότερα, μικρή μερίδα από αυτούς που ήταν στην συγκέντρωση σε κάποια στιγμή αποσπάστηκε στην Πανεπιστήμιου, έκανε ζημιές σε καταστήματα και «κατέβασε» τζαμαρίες, ενώ έγιναν ζημιές και σε ΑΤΜ. Πάντως, αποδοκιμάστηκαν έντονα από την πλειοψηφία των ανθρώπων που έκανε ειρηνικά διαδήλωση.

Επίσης, λίγα άτομα κινήθηκαν προς το γνωστό κοσμηματοπωλείο όπου άφησαν λουλούδια και μηνύματα, ενώ εν συνεχεία παραδόθηκαν οι δρόμοι στην κυκλοφορία.

Αν σου άρεσε κάνε