Το τρολάρισμα του ΠΑΜΕ στην κυβέρνηση για τα εργασιακά (video)

Το τρολάρισμα του ΠΑΜΕ στην κυβέρνηση για τα εργασιακά (video)

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:42 Δημιουργία 04/09/18, 14:36

Την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη διάσημη σκηνή με το τηλεφώνημα από την ταινία «Μοντέρνα Σταχτοπούτα» χρησιμοποιεί το ΠΑΜΕ για να απαντήσει «στα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, γύρω από την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και τις αυξήσεις στους μισθούς.

Συγκεκριμένα το βίντεο ξεκινάει με τη σκηνή όπου η Αλίκη Βουγιουκλάκη προσλαμβάνεται από τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και ενθουσιάζεται από το μισθό της, τηλεφωνώντας στον μπακάλη της γειτονιάς, τον «κυρ Στέφανο» για να κάνει παραγγελία.

Οι σκηνές στις οποίες μιλάει ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, έχουν μονταριστεί με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, της Έφης Αχτσιόγλου και υπουργών για τις συλλογικές συμβάσεις ή τον κατώτατο μισθό. Στο τέλος, γίνεται κάλεσμα προς τους εργαζόμενους για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου.

Το ΠΑΜΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Η κυβέρνηση τάζει φύκια και μεταξωτές κορδέλες. Η πραγματικότητα βρίσκεται στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, με την πανσπερμία εργασιακών σχέσεων, με τους χιλιάδες ενοικιαζόμενους εργάτες, τους χιλιάδες εργαζόμενους που πληρώνονται με τους άθλιους μισθούς των προγραμμάτων απασχόλησης, με τα στοιχεία που αναφέρουν πως ο μισθός για 3 στους 10 εργαζόμενους βρίσκεται κάτω από 400 ευρώ μεικτά».

Αν σου άρεσε κάνε