Θρήνος για τον άτυχο πιλότο - Είχε 2.500 ώρες πτήσης

Θρήνος για τον άτυχο πιλότο - Είχε 2.500 ώρες πτήσης

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:10 Δημιουργία 28/08/18, 12:25

Τον άδικο χαμό του επισμηναγού Νίκου Βασιλείου, κυβερνήτη του εκπαιδευτικού αεροσκάφους το οποίο κατέπεσε το πρωί, 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, θρηνεί η Πολεμική Αεροπορία.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του ΓΕΑ αναφέρεται: «Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος».

Ο άτυχος πιλότος ήταν 39 ετών και πατέρας δύο παιδιών.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το εν λόγω αεροσκάφος ήταν ένα T-2 Buckeye, από τα παλαιότερα της Π.Α.

Κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής πτήσης οι δύο χειριστές του αεροσκάφους, για άγνωστους μέχρι στιγμή λόγους, περί τις 8:50 το πρωί, και ενώ το αεροσκάφος πετούσε 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε εγκατάλειψή του.

Μετά την εγκατάλειψη του αεροσκάφους, άνδρες των σωστικών συνεργείων, που έσπευσαν στην περιοχή, εντόπισαν σώο τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους. Λίγη ώρα αργότερα όμως ο κυβερνήτης του αεροσκάφους εντοπίστηκε δυστυχώς νεκρός.

Στο αεροσκάφος Τ -2 Buckeye, ένα από τα παλαιότερα της Π.Α. επέβαιναν δύο άτομα, αμφότεροι επισμηναγοί, στο πλαίσιο άσκησης.

Ο συγκυβερνήτης, που εγκατέλειψε εγκαίρως το αεροσκάφος, εντοπίστηκε σώος και βρίσκεται ήδη στο νοσοκομείο της Καλαμάτας σε καλή κατάσταση.

Αν σου άρεσε κάνε