Στους 85 οι νεκροί, δύο ακόμη σοροί στο οικόπεδο της Αποκάλυψης

Στους 85 οι νεκροί, δύο ακόμη σοροί στο οικόπεδο της Αποκάλυψης

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:03 Δημιουργία 26/07/18, 14:49

Κορυφώνονται οι φόβοι για σημαντική αύξηση του αριθμού των νεκρών της φονικής πύρινης λαίλαπας, που «έσβησε» το Μάτι από το χάρτη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εντοπίστηκαν ακόμη δύο σοροί στο οικόπεδο της Αποκάλυψης, όπου «γράφτηκε» μία συγκλονιστική τραγωδία στη μάχη με τις φλόγες.

Πρόκειται για το σημείο στην Αργυρή Ακτή, όπου βρέθηκαν αρχικά 25 άτομα σφιχταγκαλιασμένα. Οικογένειες παραδόθηκαν αγκαλιά στο έλεος της φονικής φωτιάς, μην μπορώντας να φτάσουν στη θάλασσα, προκειμένου να γλιτώσουν από τη λαίλαπα.

Συνεπώς, με βάση την εξέλιξη αυτή, στους 27 ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων στο οικόπεδο της φρίκης, στους 85 ο αριθμός των νεκρών από την πύρινη κόλαση στο Μάτι.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι μία 73χρονη, που νοσηλευόταν στο ΚΑΤ, κατέληξε.

Θρήνος για τις ζωές που χάθηκαν στις φλόγες. Απόγνωση για την επόμενη μέρα. Κραυγή αγωνίας για τους αγνοούμενους! Τρεις μέρες μετά την ανείπωτη εθνική τραγωδία από το πέρασμα της φονικής πυρκαγιάς, τίποτα δεν θυμίζει τον «επίγειο παράδεισο», όπως ήταν το Μάτι, πριν την ολοκληρωτική καταστροφή.

Καμένη γη μαρτυρούν οι εικόνες από την περιοχή. Στάχτη και αποκαίδια παντού. Σε κάθε σημείο έχει θαφτεί και μία τραγωδία. Ολόκληρες οικογένειες αφανίστηκαν, μητέρες και παιδιά παραδόθηκαν στο έλεος της πύρινης λαίλαπας αγκαλιά. Οι περιγραφές των πυρόπληκτων ραγίζουν καρδιές. Οι ιστορίες λίγα λεπτά πριν το τέλος, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι συγκλονιστικές. Δεν χωράει ανθρώπινος νους ότι μία πυρκαγιά έγινε η αιτία για να χαθούν 82 άνθρωποι, για να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι...

Ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει άγνωστος. Οι έρευνες σε καμένα σπίτια συνεχίζονται. Από τα συντρίμμια ανασύρονται απανθρακωμένοι σοροί. Οι ταυτοποιήσεις των θυμάτων έχουν ξεκινήσει, στο νεκροτομείο οι σκηνές που εκτυλίσσονται, είναι απερίγραπτες. Ακόμη και οι ιατροδικαστές «λυγίζουν».

Μέσα σε αυτό το χάος στα καμένα, οι συγγενείς των ατόμων, που ακόμη αγνοούνται, ψάχνουν για ελπίδα. Περιμένουν να ακούσουν πως οι δικοί τους άνθρωποι βρέθηκαν ζωντανοί. Οι ανησυχίες ότι η μακάβρια λίστα θα μεγαλώσει, εντείνονται.

Οι κάτοικοι στο Μάτι διακατέχονται από οργή. Έχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Ζητούν εξηγήσεις. Οι εικόνες Αποκάλυψης καταδεικνύουν τις εγκληματικές αστοχίες των αρμοδίων, που ακόμη τώρα δεν καταφέρνουν να συντονιστούν.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, είναι απούσα. Σήμερα κατέφτασε στο Μάτι ο Πάνος Καμμένος. Αμήχανος μπροστά στην οργή των κατοίκων, ανήμπορος να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματά τους. Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν «μουδιάσει». Ανακοινώνουν μέτρα... «ασπιρίνη» για τους πληγέντες, επιχειρούν να προλάβουν τη συντονισμένη αντεπίθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αφότου λήξει και το τριήμερο πένθος, που κήρυξε ο πρωθυπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε