Μάτι: Αμείλικτα ερωτήματα στον Καμμένο που ψέλλιζε δικαιολογίες

Μάτι: Αμείλικτα ερωτήματα στον Καμμένο που ψέλλιζε δικαιολογίες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 11:10 Δημιουργία 26/07/18, 09:14

«Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού», φώναζαν με δάκρυα στα μάτια οι κάτοικοι του πληγωμένου Ματιού, που θρηνούν για τους δικούς τους ανθρώπους, που βρίσκονται σε απόγνωση έχοντας χάσει σπίτια και περιουσίες στις φλόγες, στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος τρεις μέρες μετά την ανείπωτη εθνική τραγωδία... έδωσε σημεία ζωής, επισκέπτοντας την περιοχή.

Το κλίμα κατά τη συνάντησή του με τους απελπισμένους αλλά και οργισμένους κατοίκους ήταν ιδιαίτερα τεταμένο. Ο ίδιος σε προκλητικό ύφος επιχείρησε να καλύψει την αμηχανία του. Οι δηλώσεις τους και οι ερωτήσεις τους «στρίμωξαν» τον μικρό κυβερνητικό εταίρο, ο οποίος στεκόταν αδύναμος μπροστά τους να δώσει σοβαρές απαντήσεις.

«Γιατί έκλεισε η Μαραθώνος, γιατί δεν έγινε εκκένωση, οι κατασκηνώσεις πώς εκκενώθηκαν;», ήταν τα πρώτα αμείλικτα ερωτήματα.

«Μας αφήσατε μόνους μας», «δεν μας έμεινε τίποτα», «καήκαμε», φώναζαν, κλαίγοντας οι κάτοικοι της περιοχής. «Μας είπαν "βουτήξτε να σωθείτε". Πώς να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι;».

Σε αυτό το σημείο, ο υπουργός ψέλλισε: «θα ανοίξουμε τους δρόμους προς τη θάλασσα. Αυτά έγιναν, τώρα θα υπάρξει πρόσβαση στην παραλία».

«Στην θάλασσα έσβησε η φωτιά! Πεταγόντουσαν τα τζάμια στα παιδιά και τους είπα να μην κοιτάνε πίσω! Τέσσερις ώρες κολυμπάγαμε και τους έλεγα μην γυρίσετε πίσω γιατί πέφτουν σπίθες στα μάτια». «Όποιος καθόταν στην στεριά, κάηκε! Όποιος έφυγε βαθιά σώθηκε! Στα άπατα! Ήρθε το Λιμενικό και δεν μπορούσε να πλησιάσει. Μας έλεγαν βουτήξτε να σωθείτε! Πως να βουτήξουμε να σωθούμε. Πως να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι; Ούτε στα ρηχά δεν μπορούν να βουτήξουν», έλεγαν ο ένας μετά τον άλλον.

«Ήταν εδώ οι βάρκες, οι βατραχάνθρωποι, το λιμενικό...», απάντησε ο κ. Καμμένος, επιχειρώντας με ανόητα επιχειρήματα να δικαιολογήσει την παντελής έλλειψη συντονισμού.

«Δεν ήταν κανείς», τόνισε ένας κάτοικος, για να λάβει την απίστευτη απάντηση από τον υπουργό: «δεν σε πιστεύω. Τα παιδιά σου ποιός τα έβγαλε;».

Αν σου άρεσε κάνε