Άμφισσα: Ένταση μετά την κηδεία της 13χρονης

Άμφισσα: Ένταση μετά την κηδεία της 13χρονης

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:24 Δημιουργία 06/06/18, 12:09

Ένταση επικρατεί στην Άμφισσα μετά την κηδεία της 13χρονης που δολοφονήθηκε από σφαίρα στον καταυλισμό Ρομά όπου διέμενε.

Η αστυνομία είναι σε κατάσταση πλήρους συναγερμού, καθώς, μετά την κηδεία, Ρομά απέκλεισαν δρόμους, έκαψαν λάστιχα και διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ζητώντας την άμεση σύλληψη του 34χρονου φερόμενου ως δράστη, ο οποίος διαφεύγει έως και αυτή την ώρα, και την παραδειγματική τιμωρία του.

Σύλληψη ενός ατόμου
Οι Αρχές προχώρησαν νωρίτερα σήμερα στη σύλληψη ενός υπαλλήλου του καταζητούμενου, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία της 13χρονης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τον άνδρα ο οποίος φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο ο 34χρονος, πήγε στον καταυλισμό και αμέσως μετά τον πυροβολισμό, τράπηκαν μαζί σε φυγή.

Η κηδεία της 13χρονης πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα οργής και οδύνης.

«Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας»
Από χθες η κατάσταση στην πόλη «μύριζε μπαρούτι». Ρομά από διάφορες περιοχές έφτασαν στην πόλη για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του θύματος, ζητώντας και αυτοί τον άμεσο εντοπισμό του φερόμενου ως δολοφόνου.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν όλα τα σημεία για να συλλάβουν το δράστη, ωστόσο όμως σημειώνουν πως ξέρει πάρα πολύ καλά την περιοχή και τα βουνά που την περικλείουν, όπως και τα σημεία στα οποία θα μπορούσε να παραμείνει για λίγο διάστημα κρυμμένος, με αποτέλεσμα να είναι οι έρευνες άκαρπες.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, ότι «η πιθανή σύλληψη του δράστη αφοπλίζει από επιχειρήματα τους Ρομά και θα αποφευχθούν σκηνές έντασης».

Αν σου άρεσε κάνε