Άμφισσα: Συνελήφθη Αλβανός για απλή συνέργεια στη δολοφονία της 13χρονης

Άμφισσα: Συνελήφθη Αλβανός για απλή συνέργεια στη δολοφονία της 13χρονης

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:51 Δημιουργία 06/06/18, 10:47

Στη σύλληψη ενός 40χρονου Αλβανού, ο οποίος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκε να οδηγεί το αυτοκίνητο του 34χρονου κρεοπώλη που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα την 13χρονη στην Άμφισσα προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης η ΕΛΑΣ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έγινε λίγη ώρα πριν να ξεκινήσει στην Άμφισσα η κηδεία της 13χρονης και ενώ κάποιοι από τους Ρομά της περιοχής απειλούν με επεισόδια αν δεν συλληφθεί ο 34χρονος κρεοπώλης.

Με τον δράστη να παραμένει ασύλληπτος καθώς πιθανότατα έχει διαφύγει στη Γκιώνα, οι αστυνομικοί ανησυχούν για τυχόν ακραίες αντιδράσεις των Ρομά συγγενών και φίλων της 13χρονης που ήδη από το απόγευμα της Τρίτης έδειξαν τις διαθέσεις τους.

Για περίπου μισή ώρα εξαγριωμένοι Ρομά συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Άμφισσας κρατώντας ξύλα και ρόπαλα προκειμένου να ζητήσουν την απονομή δικαιοσύνης και την παραδειγματική τιμωρία του 34χρονου φερόμενου δράστη.

Όπως απειλούσαν, μάλιστα, «θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας» ενώ υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες ώρες μετά τη δολοφονία προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές στο κρεοπωλείο που διατηρεί ο δράστης του εγκλήματος και πυρπολήθηκε το αυτοκίνητό του ως αντίποινα.

Την ίδια στιγμή, στον καταυλισμό των τσιγγάνων το κλίμα είναι ιδιαίτερα έντονο. Μάλιστα, ανάμεσά τους υπάρχουν και φωνές οι οποίες ανεβάζουν τους τόνους λέγοντας ότι «θα καεί η πόλη μετά την κηδεία του παιδιού». Ωστόσο, υπάρχουν και περισσότερο ψύχραιμοι, οι οποίοι θεωρούν ότι η σύλληψη του δράστη θα είναι το βάλσαμο για την εκτόνωση της κατάστασης.

Η μητέρα της 13χρονης υποστήριξε σε τηλεοπτικής της συνέντευξη ότι το παιδί της έπεσε νεκρό ενώ χόρευε προσθέτοντας «σκότωσε κι έφυγε. Είναι δολοφόνος».

Αν σου άρεσε κάνε