lesvos-frourio

Μήνυμα οργής από τη Λέσβο-«φρούριο» για την... άφιξη Τσίπρα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:06 Δημιουργία 03/05/18, 07:57
Υπό… «δρακόντεια μέτρα» ασφαλείας καταφτάνει σήμερα, Πέμπτη ο πρωθυπουργός στην πονεμένη Λέσβο, η οποία «βράζει» για τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι όλα… βαίνουν καλώς και είναι υπό έλεγχο ως προς το προσφυγικό «μέτωπο». Συν τοις άλλοις, οι κάτοικοι έχουν να σηκώσουν και το «βάρος» του ΦΠΑ, συνεπώς ετοιμάζονται μέρες τώρα για μία «θερμή» υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα.

Μήνυμα οργής κι αγανάκτησης. Αυτό θα στείλουν στους κυβερνώντες οι νησιώτες, στήνοντας διαμαρτυρίες και πορείες και κατεβάζοντας τα ρολά στα μαγαζιά τους. Ρίχνουν έτσι «μαύρο» στους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ αφενός ως προς τη μεταναστευτική κρίση κι αφετέρου ως προς την αβάσταχτη φορολογία. Στην ίδια «γραμμή» και η Χίος.

Οι κάτοικοι των νησιών, που «βουλιάζουν» από τις «στρατιές» μεταναστών που καταφτάνουν σε καθημερινή βάση και «φλέγονται» από τις συμπλοκές προσφύγων, οι οποίοι ξεσηκώνονται για το «αλαλούμ» με τις αιτήσεις ασύλου, ζητούν λύσεις εδώ και τώρα, όχι νέα «θα».

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εκφράζει τη συμπαράστασή του και τη στήριξή του, ξεδιπλώνοντας για ακόμη μία φορά πολλαπλά αφηγήματα περί «ανάπτυξης» και «καθαρής εξόδου», την ώρα που 7 στα 10 ελληνικά νοικοκυριά στενάζουν.

Όσον αφορά το έντονο κλίμα στο νησί, το συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους και φορείς του νησιού να ξεσηκωθούν, δίνοντας ραντεβού στην κεντρική πλατεία Σαπφούς για τις 7 το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων όλης της Χίου, συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου της πόλης στις 11 το πρωί και μετάβαση εκπροσώπων των φορέων της Χίου στη Μυτιλήνη για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 3ης Μαΐου, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Χίου.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά την πρώτη «γεύση» με το «μπάσιμο» στον Δημήτρη Βίτσα από τους κατοίκους της Μόριας, η αστυνομία έχει επιστρατεύσει για την άφιξη του κ. Τσίπρα 17 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ στο νησί έχει μεταβεί, επίσης, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής με ειδικά οχήματα της υπηρεσίας, άνδρες της κρατικής ασφάλειας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Το πρόγραμμα Τσίπρα

Πριν πετάξει για τη Μυτιλήνη, θα επισκεφθεί πρώτα τη Λήμνο και το Δημαρχείο στη Μύρινα, όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο, Δημήτρη Μαρινάκη και φορείς της πόλης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην 130η Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στο Λιβαδοχώρι Λήμνου.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει για τη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο των εργασιών του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου «Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων» για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Στις 18:00 ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, «Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων», στο Αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου

 

Αν σου άρεσε κάνε