greek-flag-H793

Δημοτικό: Μετά την αριστεία καταργούν και την έπαρση της σημαίας και τον εθνικό ύμνο

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 04/08/17, 08:01


Η έπαρση της σημαίας με τους μαθητές να ψάλλουν παράλληλα τον εθνικό ύμνο δεν περιλαμβάνεται πλέον στο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», παράλληλα με την καθιέρωση της κλήρωσης για την επιλογή σημαιοφόρων, που συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις, το υπουργείο Παιδείας καταργεί το έως τώρα τελετουργικό βάσει του οποίου τα παιδιά τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο με το βλέμμα στη Γαλανόλευκη.


Εξάλλου, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δεν προέβλεπε ούτε την πρωινή προσευχή και επεστράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί ετίθετο θέμα αντισυνταγματικότητας.


Στο άρθρο 13 παράγραφος 5 β του ΠΔ 201/98 (υπουργός Παιδείας ήταν ο Γεράσιμος Αρσένης) προβλεπόταν πως «η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες κατά τις εργάσιμες ημέρες. Υποστολή της σημαίας γίνεται όταν αυτό κριθεί σκόπιμο από τον σύλλογο των διδασκόντων. Επίσημη έπαρση της σημαίας γίνεται: (1) την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα (από το σχολείο της πρωινής βάρδιας), (2) στις εθνικές επετείους και στις τοπικές εορτές, (3) όταν κρίνεται σκόπιμο από τον σύλλογο των διδασκόντων ή ορίζεται από τις αρμόδιες αρχές».


Στο ΠΔ Γαβρόγλου, στο άρθρο 3 παράγραφος 7 ορίζεται μόνο ότι «η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες».





Αν σου άρεσε κάνε