ÓÐÅÔÓÅÓ-ÌÅÃÁËÇ ÖÙÔÉÁ(EUROKINISSI)

Πυρκαγιές στην Αττική: Φοβούνται για εμπρησμούς στην Πυροσβεστική

ΕΛΛΑΔΑ Δημιουργία 09/08/17, 17:28

Φόβοι για στοχευμένες προκλήσεις πυρκαγιών στην περιοχή της Αττικής επικρατούν στην ηγεσία της Πυροσβεστικής. Στο πλαίσιο των ερευνών με τις συνεχιζόμενες πύρινες εστίες που έχουν ξεσπάσει στο Λεκανοπέδιο, ένας 24χρονος συνελήφθη με κατηγορίες για την πρόκληση 16 πυρκαγιών από πρόθεση σε περιοχές της Αττικής.

Ο άντρας, σύμφωνα με τις κατηγορίες, φέρεται να προκάλεσε πυρκαγιές από πρόθεση σε αγροτοδασικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους, στις περιοχές Πεντέλη, Ανθούσα και Γέρακα το χρονικό διάστημα από τις 14 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου.

Είχε συλληφθεί με ένταλμα που εκδόθηκε από τον 23o τακτικό ανακριτή Αθηνών και έπειτα από ενδελεχή έρευνα της Δίωξης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Εξάλλου, με εντολή του αρχηγού του ΠΣ, αντιστράτηγου Βασίλη Καπέλιου, κλιμάκια πυροσβεστών άρχισαν, ήδη, ελέγχους στα περιαστικά δάση για την καταγραφή της κατάστασης, προκειμένου να δώσουν κατευθύνσεις στους δήμους για μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών. Για το θέμα ενημερώνεται συνεχώς και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αρχηγός του ΠΣ, η πυρκαγιά στο Άλσος Βεΐκου, που σημειώθηκε την Τρίτη, προβληματίζει γιατί είναι η δεύτερη μέσα σε πέντε ημέρες και η τρίτη μέσα στο φετινό καλοκαίρι, σχεδόν στο ίδιο σημείο. Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή, 4 Αυγούστου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία, επίσης, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, ενώ η πρώτη φωτιά είχε εκδηλωθεί σε μικρή απόσταση, στο Γαλάτσι, πάλι στα όρια του Άλσους

Αν σου άρεσε κάνε