Πέθανε στα 67 του ο επίτιμος αρχχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος

Πέθανε στα 67 του ο επίτιμος αρχχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:40 Δημιουργία 02/06/23, 14:35
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως στη Θεσσαλονίκη.

Ο Μιχάλης Κωσταράκος διετέλεσε αρχηγός ΓΕΕΘΑ από τον Νοέμβριο του 2011 ως τον Σεπτέμβριο του 2015. Είχε διατελέσει και πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γεννήθηκε το 1956 στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από τον Κότρωνα Λακωνίας. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1974. Αποφοίτησε ως ανθυπολοχαγός Πυροβολικού το 1978. Παρακολούθησε την Ανώτατη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Άμυνας.

Μεταξύ άλλων, υπηρέτησε στο Διεθνές Στρατιωτικό Επιτελείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στα τμήματα Πληροφοριών και Τρεχουσών Επιχειρήσεων αντίστοιχα. Έχει τιμηθεί με το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικα, ως Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής, με το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α΄ Τάξεως, τον αστέρα Αξίας και Τιμής, τις διαμνημονεύσεις Αξίας και Τιμής, Ηγεσίας Σχηματισμού- Μεγάλης μονάδος Α' Τάξεως, Αρχηγίας Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας, Ευδοκίμου Διοικήσεως Α' Τάξεως, Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Α' Τάξεως, Ειρηνευτικών Αποστολών ενώ έλαβε αναμνηστικό μετάλλιο του ΝΑΤΟ.

Την 1η Νοεμβρίου 2011, μετά από σχετική απόφασης του ΚΥΣΕΑ, προήχθη στο βαθμό του στρατηγού και ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Στις 15 Σεπτεμβρίου 2015 αποστρατεύθηκε αποκτώντας τον τίτλο του επίτιμου αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Αυθημερόν ανακλήθηκε στην ενεργό υπηρεσία προκειμένου να αναλάβει στις 6 Νοεμβρίου 2015 για τα επόμενα τρία χρόνια την προεδρία της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν σου άρεσε κάνε