Εκλογές 2023: Με άστατο καιρό στις κάλπες - Που θα ρίξει βροχές και καταιγίδες

Εκλογές 2023: Με άστατο καιρό στις κάλπες - Που θα ρίξει βροχές και καταιγίδες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 17:18 Δημιουργία 20/05/23, 17:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με άστατο καιρό αναμένεται διεξαχθούν οι εκλογές αύριο, Κυριακή 21 Μαΐου, σύμφωνα με την πρόγνωση της υπηρεσίας Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ειδικότερα, από την αρχή της ημέρας θα εκδηλωθούν βροχές κατά τόπους, κυρίως σε περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας, συνοδεία μεμονωμένων καταιγίδων.

Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ από τις μεσημεριανές ώρες θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, τα νησιά του Ιονίου και νησιώτικά τμήματα του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Από αργά το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς κατά βάση βροχές στις Κυκλάδες και στα Δωδεκαάνησα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Παροδικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν τόσο στο νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, όσο και στο νομό και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στους προγνωστικούς χάρτες, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων τα τρίωρα 06:00 – 09:00, 12:00 – 15:00 και 15:00 – 18:00 (ώρα Ελλάδας) της Κυριακής 21/05.

Αν σου άρεσε κάνε