Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Αθήνα - Η δράση της Ιρίνας και η διαφυγή της στη Ρωσία

Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Αθήνα - Η δράση της Ιρίνας και η διαφυγή της στη Ρωσία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 18:42 Δημιουργία 17/03/23, 18:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Μαρία με το κατάστημα ειδών χειροτεχνίας στο Παγκράτι ήταν τελικά η Ιρίνα και δούλευε ως κατάσκοπος στη χώρα μας, για λογαριασμό ξένης δύναμης και η δράση της αποκαλύπτεται σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΥΠ.

Η αντίστροφή μέτρηση για την αποκάλυψη της πραγματικής της ταυτότητας ξεκίνησε με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία Ελλήνων που έχουν αποβιώσει.

Ως κατάσκοπος η αλλοδαπή Ιρίνα A. S., ρωσίδα σύμφωνα με πληροφορίες, είχε διπλή ζωή. Στην Ελλάδα κυκλοφορούσε ως Μαρία Τσ., που ζούσε και διατηρούσε κατάστημα με είδη χειροτεχνίας και πλεκτά στο Παγκράτι, ενώ εμφανιζόταν και ως φωτογράφος. Μάλιστα, είχε λάβει ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018.

Τη δράση της ξεσκέπασε συστηματική έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). Οι έλληνες ερευνητές διαπίστωσαν ότι η Ιρίνα ανήκει σε μια ειδική κατηγορία κατασκόπων, γνωστή ως «illegals». Οι κατάσκοποι αυτής της κατηγορίας εφοδιάζονται από τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών τους, με στοιχεία ταυτότητας ανθρώπων, ακόμη και μικρών παιδιών που έχουν πεθάνει.

Η Ιρίνα που εμφανιζόταν ως Εληνίδα Μαρία φυσικά είχε εξαπατήσει και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους που δεν γνώριζαν την πραγματική της ταυτότητα και φυσικά τη μυστική δράση της. Με την ελληνική ταυτότητα η Ιρίνα μπορούσε να κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον Ιανουάριο έφυγε από την Ελλάδα για τη Ρωσία, όπως και ο σύζυγός της που φέρεται να είναι κατάσκοπος και την ίδια περίοδο έφυγε για τη Βραζιλία.

Πηγή: ERTnews.gr

Αν σου άρεσε κάνε