Έρχονται άμεσα νέες ποινικές διώξεις για την τραγωδία των Τεμπών

Έρχονται άμεσα νέες ποινικές διώξεις για την τραγωδία των Τεμπών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 22:44 Δημιουργία 08/03/23, 22:41
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ραγδαίες είναι οι δικαστικές εξελίξεις σχετικά με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, καθώς φαίνεται πως σφίγγει ο κλοιός και για τους υπεύθυνους του ΟΣΕ.

Ειδικότερα, αναμένεται να ασκηθούν νέες ποινικές διώξεις, πέραν αυτής που έχει ασκηθεί στον προφυλακισμένο 59χρονο σταθμάρχη του ΟΣΕ -σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή και διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών.

Παράλληλα, αναμένεται να παραδοθούν τα πορίσματα των δύο δικαστικών πραγματογνωμόνων-εξειδικευμένων επιστημόνων, οι οποίοι έχουν οριστεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, Απόστολο Τζαμαλή. Ήδη, σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των δύο δικαστικών πραγματογνωμόνων με τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς της Λάρισας, που χειρίζονται την υπόθεση των Τεμπών και υπήρξε προφορική ενημέρωση.

Τα πορίσματα, τα οποία θα περιέχουν κρίσιμα στοιχεία, θα αξιολογηθούν από τις δικαστικές αρχές.

Τα πορίσματα των δικαστικών πραγματογνωμόνων θα καταγράφουν τα αίτια και τους υπεύθυνους της τραγωδίας, αλλά και το τι τελικά έγινε. Επιπλέον, θα ρίξουν φως σε γεγονότα που δεν είναι γνωστά για το δυστύχημα των Τέμπη, ενώ θα αποτελέσουν πυξίδα πλεύσης για τις ποινικές -και όχι μόνο- έρευνες.

Νέες ποινικές διώξεις

Ακόμη, αναμένεται να ασκηθούν, εκτός απροόπτου, νέες διώξεις -πιθανώς και αύριο- κατά υπαλλήλων του ΟΣΕ, που κατέχουν κομβικές θέσεις μέσα στον σιδηροδρομικό Οργανισμό. Στο επίκεντρο των ερευνών είναι ο επιθεωρητής που έβαλε τον επίμαχο άπειρο σταθμάρχη στις νυχτερινές βάρδιες, ενώ οι έρευνες ήδη στρέφονται και στον σταθμάρχη της προηγούμενης βάρδιας, που όφειλε να είναι στη θέση του-υπηρεσία του έως τις 23:00 και έφυγε νωρίτερα.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα, δεν επικοινώνησε με τον σταθμάρχη της Λάρισας στο ραδιοτηλέφωνο, αφού τέτοιες κλήσεις δεν έχουν καταγραφεί. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει καταστεί μέχρι στιγμής γνωστό αν ο άτυχος μηχανοδηγός προσπάθησε να τον βρει στο κινητό ή αν τον κάλεσε και δεν απαντούσε, κάτι που θα προκύψει από τις έρευνες στο τηλέφωνο του σταθμάρχη, που έχει ήδη κατασχεθεί.

Αν σου άρεσε κάνε