Χωρίς ΜΕΤΡΟ σήμερα η Αθήνα λόγω απεργίας, στάση εργασίας και στον Ηλεκτρικό

Χωρίς ΜΕΤΡΟ σήμερα η Αθήνα λόγω απεργίας, στάση εργασίας και στον Ηλεκτρικό

ΕΛΛΑΔΑ UPD 07:57 Δημιουργία 02/03/23, 07:51
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται από τις έξι το πρωί σήμερα, Πέμπτη 2 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι στο Μετρό διαμαρτυρόμενοι για τη φοβερή σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 42 ανθρώπους.

Οι συρμοί του Μετρό θα είναι ακινητοποιημένοι καθ' όλη τη διάρκεια της Πέμπτης 2 Μαρτίου, ενώ την αναστολή όλων των σιδηροδρομικών δρομολογίων που ήταν προγραμματισμένα για σήμερα έχει ανακοινώσει και η Hellenic Train.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Αθηνών έχει ως εξής

«Το Σωματείο μας θρηνεί μαζί με όλη την κοινωνία για το τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα στους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Δεκάδες συνάνθρωποι μας χάθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν στον βωμό του ιδιωτικού κέρδους και της αδιαφορίας των υπευθύνων.

Χρόνια τώρα το σωματείο μας καταγγέλλει τεράστιες ελλείψεις σε υλικά, ανταλλακτικά, αναλώσιμα συντήρησης και για την τεράστια έλλειψη σε προσωπικό για όλες τις ειδικότητες λειτουργίας και συντήρησης, που αναγκάζουν το υπάρχων προσωπικό σε εξαντλητικά ωράρια εργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τα προβλήματα μας είναι κοινά με τον ΟΣΕ και όποιος δεν το παραδέχεται απλά εθελοτυφλεί. Για όλους τους παραπάνω λόγους θέλοντας το θανατηφόρο ατύχημα που έγινε να είναι το τελευταίο.

Διατρανώνουμε την αγανάκτησή μας και κηρύσσουμε ΑΠΕΡΓΙΑ από τις 06:00 το πρωί έως τις 24:00 το βράδυ για την Πέμπτη 2/3/2023».

Απεργία και στην Hellenic Train

Επίσης, 24ωρη απεργία στο σιδηρόδρομο την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Η Π.Ο.Σ. σημειώνει πως «η απαξίωση που διαχρονικά επέδειξαν οι Κυβερνήσεις στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα των Τεμπών.

Δυστυχώς τα πάγια αιτήματά μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, αλλά κυρίως εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας, πετιούνται μόνιμα στον κάλαθο των αχρήστων.»

«Σήμερα η Σιδηροδρομική οικογένεια είναι φτωχότερη. Σήμερα η Ελλάδα είναι φτωχότερη. Η επόμενη μέρα είναι ημέρα περισυλλογής και θρήνου για τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣ.

Στάση εργασίας και στον Ηλεκτρικό

Στάση εργασίας προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ για την Πέμπτη 2/3, στον ΗΣΑΠ κι έτσι τα δρομολόγια της γραμμής 1 του Μετρό δεν θα διεξάγονται μεταξύ 12:00 – 15:00.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ:

«Στάση εργασίας για την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) από το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ. Η στάση εργασίας γίνεται μεταξύ 12:00 – 15:00.

Το σωματείο εξήγγειλε της στάση εργασίας λόγω πραγματοποίησης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Σύμφωνα με την ΣΤΑ.ΣΥ. οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς «Κηφισιά» και «Πειραιάς» στις 11:35, ενώ όλοι οι σταθμοί θα ανοίξουν και πάλι για το επιβατικό κοινό στις 14:45, οπότε και θα αναχωρήσουν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς της Γραμμής 1».

Αν σου άρεσε κάνε