Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά και την Τετάρτη τα σχολεία σε αρκετές περιοχές

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστά και την Τετάρτη τα σχολεία σε αρκετές περιοχές

ΕΛΛΑΔΑ UPD 22:04 Δημιουργία 07/02/23, 19:20
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε περιοχές που αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη η απόφαση ελήφθη μετά τη διαβούλευση που είχε με τους δημάρχους, τους αντιπεριφεριάρχες και τους μετεωρολόγους Θοδωρή Κολυδά και Θεόδωρο Καλύβα με γνώμονα «την ασφάλεια μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικού προσωπικού».

Επίσης, αποφασίστηκε η λειτουργία των λαϊκών αγορών σε όλους τους δήμους ενώ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τις ώρες προσέλευσης στα σχολεία, θα προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις οι δήμοι ως αρμόδιοι.

Αναλυτικά η λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) της Αττικής

Στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε) Ανατολικής Αττικής: Κλειστά στους δήμους Ωρωπού, Διονύσου, Αχαρνών, Παλλήνης ενώ στον δήμο Μαραθώνα θα είναι κλειστά σε Βαρνάβα-Γραμματικό και σε Μαραθώνα - Ν. Μάκρη ανοιχτά

Ανοιχτά στους δήμους: Ραφήνας -Πικερμίου, Παιανίας, Σπάτων - Αρτέμιδος, Λαυρεωτικής, Σαρωνικού, Μαρκοπούλου, Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης.

Στον δήμο Κρωπίας Όλα ανοιχτά εκτός μόνο από το Ειδικό Σχολείο του δήμου Κρωπίας.

Π.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: Κλειστά στους δήμους Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμορφώσεως, Νέας Ιωνίας, Πεντέλης, Χαλανδρίου.

Ανοιχτά στους δήμους: Αγίας Παρασκευής, Παπάγου-Χολαργού, Φιλοθέης-Ψυχικού.


Π.Ε. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: Όλα ανοιχτά στους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Χαϊδαρίου.

Στο δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά:

1. Νηπιαγωγείο 1Ο /2Ο / 6Ο / 7Ο /12Ο /15Ο /16Ο/ 17Ο /17Ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ / 19Ο / 20Ο

2. Δημοτικό 1Ο / 4Ο /7Ο /8Ο /9Ο

3. Γυμνάσιο 4Ο / 6Ο

4. Γενικό λύκειο 3Ο

Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Κλειστά στους δήμους Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής. Ανοιχτά στους δήμους Ασπροπύργου, Μεγαρέων.

Π.Ε. ΝΗΣΩΝ: Κλειστά στο δήμο Σαλαμίνας. Ανοιχτά στους δήμους Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Ύδρας, Τροιζηνίας-Μεθάνων.

Π.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ Όλα ανοιχτά στους Δήμους: Αθηναίων, Βύρωνος, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνας.

Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ: Όλα ανοιχτά στους Δήμους: Πειραιώς, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος.

Π.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: Όλα ανοιχτά στους Δήμους: Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου.

Ρέθυμνο: Κλειστά στους δήμους Αμαρίου και Ανωγείων

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Αμαρίου και Ανωγείων. Η απόφαση λήφθηκε από τους δημάρχους για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή. Παρά το ότι δεν υπάρχουν προβλήματα που να απασχολούν τους κατοίκους πέρα του κρύου και της υποχρέωσης λήψης μέτρων ασφαλείας, οι δημοτικές Αρχές Αμαρίου και Ανωγείων καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν μετακινήσεις που δεν κρίνονται απαραίτητες, όπως επίσης να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή σε σημεία του οδικού δικτύου όπου υπάρχει ολισθηρότητα λόγω παγετού.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο καιρού, οι χιονοπτώσεις, που ήδη εκδηλώνονται κατά τόπους, θα συνεχιστούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και για αύριο Τετάρτη, ενώ καλούνται οι κάτοικοι να ενημερώνονται από τα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και τον λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Όλες οι Υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και οι υπεύθυνοι καλούν τους πολίτες να ενημερώνονται από τον σύνδεσμο για την αυτοπροστασία τους https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena.

Στα Ανώγεια το χιόνι ξεπερνάει τα 40 εκατοστά, χωρίς όμως, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σωκράτη Κεφαλογιάννη, να υπάρχουν προβλήματα σε ύδρευση και ηλεκτρισμό, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχει συνεχής καθαρισμός του οδικού κεντρικού και επαρχιακού δικτύου για τη διευκόλυνση και ασφαλή κίνηση οχημάτων και πεζών, με τους δρόμους που οδηγούν προς Ηράκλειο και Ρέθυμνο να διατηρούνται καθαροί και ασφαλείς. Παρά το χιόνι, επισκέπτες βρίσκονται στα Ανώγεια και περιοχές του ορεινού Μυλοποτάμου σε μία προσπάθεια διατήρησης του εθίμου, μόλις γεμίσουν τα Ανώγεια με χιόνι, να γεμίσουν και οι ταβέρνες και τα καφενεία με κατοίκους που «παρεΐζουν» -όπως λέγεται στην Κρήτη- με τους επισκέπτες, γευόμενοι τοπικά εδέσματα, γλυκά, τσικουδιά και κρασί.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Ρεθύμνης ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος σε ένα διακομιστή (server) που διαχειρίζεται το λογισμικό της Οικονομικής Υπηρεσίας, είναι αδύνατη η διεκπεραίωση εργασιών που υπάγονται στις αρμοδιότητές της, (πχ εκδόσεις ενταλμάτων, πληρωμές μισθοδοσίας προσωπικού κά). Από πλευράς δήμου καταβάλλεται, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της λειτουργίας του συστήματος το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των εξειδικευμένων τεχνικών πληροφορικής που ασχολούνται με το θέμα, την προσεχή Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, η Οικονομική Υπηρεσία θα επανακτήσει την πρόσβασή της στις βάσεις δεδομένων. Μέχρι τότε η εξυπηρέτηση των πολιτών για οικονομικά θέματα δεν θα είναι δυνατή από τη συγκεκριμένη δημοτική υπηρεσία.

Η κατάσταση στο Οροπέδιο Λασιθίου

Συνεχίζεται η επέλαση της «Barbara» στο Οροπέδιο Λασιθίου για τρίτο 24ωρο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, το χιόνι φτάνει μέσα στα χωριά του Οροπεδίου Λασιθίου τους σαράντα πόντους, ενώ στα πιο ορεινά σημεία ξεπερνά το ένα μέτρο.

«Τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου και ένα μεγάλο εκχιονιστικό με αλάτι που έστειλε η Περιφέρεια Κρήτης είναι επί ποδός, καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται και κατά διαστήματα είναι έντονη», σημείωσε ο κ. Στεφανάκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η θερμοκρασία από χθες είναι πολύ χαμηλή.

Για τη μετακίνηση των οχημάτων τόσο μέσα στο Οροπέδιο Λασιθίου όσο και στο δρόμο προς την περιοχή, απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ συνιστάται προς τους πολίτες οι μετακινήσεις τους να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη, τα σχολεία του δήμου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, θα παραμείνουν και αύριο κλειστά.

Αν σου άρεσε κάνε