Κιβωτός του Κόσμου: Ποσά που... ζαλίζουν βρέθηκαν σε ακίνητο και τραπεζικούς λογαριασμούς

Κιβωτός του Κόσμου: Ποσά που... ζαλίζουν βρέθηκαν σε ακίνητο και τραπεζικούς λογαριασμούς

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:22 Δημιουργία 29/11/22, 15:18
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με έντονο ενδιαφέρον παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις γύρω από την δυσώδη -όπως αποδεικνύεται- υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ιδιαίτερη αίσθηση έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που διέρρευσαν και αφορούν τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, κατά τη χθεσινή έφοδο (28/11) της οικονομικής αστυνομίας σε ακίνητά τους σε Κολωνό και Ραφήνα, βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό στον Κολωνό.

Σαρωτικοί έλεγχοι

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν έπειτα και από την απάντηση που έλαβαν οι αστυνομικοί από τράπεζα πως η πρεσβυτέρα πριν από περίπου μία εβδομάδα επισκέφθηκε θυρίδα, κάνοντας κάποιες κινήσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας – κοινοί ή προσωπικοί, σε μόνο δύο τράπεζες ενώ αναμένονται οι απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

Από τις δύο θυρίδες που βρέθηκαν η μία ανήκει στην Κιβωτό και η άλλη στη μητέρα του Πατέρα Αντώνιου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν βρεθεί και 300.000 ευρώ στους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του ζεύγους, η προέλευση των οποίων ερευνάται, καθώς υπάρχουν υπόνοιες πως τα χρήματα ενδεχομένως δεν προέρχονται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και δεν δικαιολογούνται από αυτά.

Σημειώνεται πως ήδη, έπειτα από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, των γονιών του, αλλά και της πρεσβυτέρας καθώς και οι θυρίδες, που εντοπίστηκαν.

Στο φως νέες καταγγελίες

Στις 8 Απριλίου του 2016, μία μητέρα από τη Λάρισα είχε προχωρήσει σε καταγγελία σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των τριών παιδιών της, ηλικίας 7, 9 και 12 ετών, στη δομή της Πωγωνιανής.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ, έγινε έλεγχος στην εν λόγω δομή.

«Η μητέρα ανέφερε πως της είπε ένα από τα παιδιά της ότι δεν τα φρόντιζαν, δεν τους έδιναν καλό φαγητό. Ότι κακοποιούνται από άλλα παιδιά και δεν ενδιαφερόταν το προσωπικό».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν τα παιδιά ήταν φοβισμένα, ενώ επιβεβαίωσαν την υποχρεωτική καθημερινή συμμετοχή σε εργασίες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η προκαταρκτική έρευνα έπειτα από εντολή που δόθηκε στις 25 Νοεμβρίου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, για τη δομή στο Διμήνι, έπειτα από καταγγελίες για ξυλοδαρμούς παιδιών.

Οι αστυνομικοί προχωρούν σε ενδελεχή έρευνα στη δομή, με λήψη φωτογραφιών των χώρων αλλά και του πράσινου κλουβιού στο οποίο καταγγέλθηκε ότι έβαζαν παιδιά για τιμωρία.

Με πληροφορίες από ERTnews

Αν σου άρεσε κάνε