Κικίλιας: «Η καθημερινή τοξικότητα βλάπτει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό»

Κικίλιας: «Η καθημερινή τοξικότητα βλάπτει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό»

ΕΛΛΑΔΑ UPD 16:08 Δημιουργία 15/11/22, 16:02
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και την επίδρασή της στην εικόνα της Ελλάδας, καθώς επίσης και για την πορεία του τουρισμού στο εξωτερικό μίλησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του REAL FM ανέφερε πως «οι παράνομες παρακολουθήσεις των τηλεφώνων πολιτικών, δημοσιογράφων και πολιτών δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Αλλά όποτε έχει συμβεί κάτι ανάλογο, θεωρήθηκε και είναι χτύπημα στην καρδιά της δημοκρατίας και της ελευθερίας, για αυτό και η διερεύνηση πρέπει να είναι πραγματικά σε βάθος και χωρίς καμία σκιά συγκάλυψης» και συνέχισε λέγοντας: «Ο πρωθυπουργός έχει καθοδηγήσει τη χώρα μέσα από μια σειρά παγκόσμιων κρίσεων και έχει επιδείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα διασφαλίζοντας τη σταθερότητα. Από την προσωπική σχέση που έχω μαζί του, έχω διαπιστώσει ότι είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που έχει ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο, έτσι πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να εμπλέκεται σε παρακολουθήσεις και στα καταγγελλόμενα», τόνισε ο κ. Κικίλιας, ενώ όπως επισήμανε «δεν προσκομίζονται στοιχεία από τους καταγγέλλοντες».

Στο ίδιο πλαίσιο ο υπουργός είπε πως «όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει, στο βαθμό που υπάρχουν οι ιδιωτικοί κύκλοι και έχουν κινήσει παρακολουθήσεις, η δικαιοσύνη πρέπει να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες ώστε να διαλευκανθούν όλα άμεσα και να μην πλανώνται σκιές πάνω από την πολιτική ζωή της χώρας».

«Η τοξικότητα που παρατηρείται καθημερινά, πλήττει τη συνολική εικόνα της χώρας, όπως αυτή χτίστηκε υπό πολύ σκληρές και αντίξοες συνθήκες. Η διατήρηση της εικόνας αυτής πρέπει να είναι το ζητούμενο όλων μας», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

«Θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι πολύ σοβαρά τι κόπο και τι προσπάθεια έκανε η ελληνική κοινωνία, ο ελληνικός λαός, η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση σε κάποια πεδία, και πού οδηγούμαστε με ένα φαύλο κύκλο τοξικότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για την πορεία του τουρισμού κ. Κικίλιας δήλωσε ότι «σε μια πολύ δύσκολη χρονιά χαίρομαι που ο τουρισμός στήριξε την πρωτογενή παραγωγή, τον εμπορικό κόσμο, το real estate και την κατασκευή και φυσικά τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους».

Αναφορικά με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τόνισε ότι αποτελεί μια πραγματικότητα, τόσο για την Αθήνα όσο και για τη Θεσσαλονίκη, μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως η αναβάθμιση της κρουαζιέρας, η ανάδειξη ειδικών μορφών τουρισμού όπως ο θρησκευτικός και ο αθλητικός, η προβολή της γαστρονομίας μέσα και από τη συμφωνία με την Michelin και τα ειδικά σήματα για τα οινοποιεία.

«Όλα αυτά, λοιπόν, συντελούν σε αύξηση των επενδύσεων των θέσεων εργασίας, σε ένα υψηλότερο και ποιοτικότερο τουριστικό προϊόν» είπε ο κ. Κικίλιας.

Αν σου άρεσε κάνε