Προειδοποίηση αρτοποιών για μεγαλύτερη ακρίβεια στο ψωμί

Προειδοποίηση αρτοποιών για μεγαλύτερη ακρίβεια στο ψωμί

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:07 Δημιουργία 02/11/22, 19:59
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Δεν θα έχουμε πρόβλημα επάρκειας, θα έχουμε όμως πρόβλημα ακρίβειας, γιατί οι τιμές όλων των προϊόντων που χρησιμοποιούμε θα εκτοξευτούν κι άλλο», προειδοποίησε η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος Ελισάβετ Κουκουμέρια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κυρία Ελισάβετ Κουκουμέρια, τόνισε: «Έχουμε γίνει όλοι χρηματιστές, παρακολουθούμε κάθε μέρα την διακύμανση των τιμών για να δούμε πού θα μας ξημερώσει. Οι τιμές στα προϊόντα μας δεν έχουν αλλάξει, όμως περιμένουμε κι εμείς να δούμε που θα καταλήξει όλη αυτή η ιστορία με τα σιτηρά που είναι βασική πρώτη ύλη για την δουλειά μας»

Στη συνέχεια ανέφερε πως «τα αρτοποιεία που ήδη μέχρι σήμερα έχουν κλείσει έφτασαν τα 215. Πίσω από αυτές τις επιχειρήσεις που έκλεισαν υπάρχουν οικογένειες».

Για το «καλάθι του νοικοκυριού» η αντιπρόεδρος των αρτοποιών είπε ότι είναι ένα επικοινωνιακό κομμάτι και συμπλήρωσε: «Δεν νομίζουμε ότι θα βοηθήσει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε νοικοκυριό σήμερα. Είναι ένα τρικ που σε βάθος χρόνου δεν θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα»

«Το καλάθι περιλαμβάνει το ψωμί το συσκευασμένο και το τυποποιημένο, όχι το φρέσκο. Ο κόσμος όμως επιλέγει το φρέσκο ψωμί γιατί είναι φθηνότερο και ποιοτικότερο», τόνισε η κυρία Κουκουμέρια και για το τέλος επισήμανε: «Ο έλεγχος των τιμών και της ακρίβειας θα έπρεπε να γίνεται στην πηγή και όχι στο ράφι. Σήμερα αγοράζουμε το αλεύρι 65 με 68 λεπτά το κιλό, όταν πριν από ένα χρόνο η τιμή του ήταν 35 λεπτά το κιλό».

Αν σου άρεσε κάνε