ΓΣΕΕ: Επικίνδυνη η ρύθμιση για το ανειδίκευτο προσωπικό στα κλαρκ

ΓΣΕΕ: Επικίνδυνη η ρύθμιση για το ανειδίκευτο προσωπικό στα κλαρκ

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:44 Δημιουργία 10/10/22, 14:34
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM
Λόγο για επικίνδυνη ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης που «ανεβάζει» στα κλαρκ ανειδίκευτο προσωπικό, κάνει η ΓΣΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει «προμελετημένο έγκλημα» τη ρύθμιση που προωθεί υπουργείο Ανάπτυξης και προβλέπει μεταξύ άλλων, πως όλα τα κλαρκ δυνατότητας ανύψωσης έως 2,5 τόνους, θα μπορεί να τα χειρίζεται εφεξής ο οποιοσδήποτε.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, την ώρα που τα εργατικά δυστυχήματα έχουν λάβει στη χώρα μας μορφή χιονοστιβάδας, το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί ρύθμιση με την οποία βάζει τους εργαζόμενους στην κλίνη του Προκρούστη.

«Δε θα χρειάζεται άδεια άσκησης επαγγέλματος. Σε μία ειδικότητα με πολλά εργατικά δυστυχήματα το αρμόδιο υπουργείο διαμορφώνει ένα πλαίσιο χωρίς κανόνες με ξεκάθαρο στόχο να ικανοποιήσει τους εργοδότες με φθηνό εργατικό δυναμικό.

Πώς είναι δυνατόν ένας ανειδίκευτος εργάτης να χειρίζεται μηχάνημα ανύψωσης και μεταφοράς 2,5 τόνων χωρίς άδεια και χωρίς προϋπηρεσία; Με τι σκεπτικό λαμβάνονται τέτοιου είδους αποφάσεις αγνοώντας τη μεγάλη επικινδυνότητα του επαγγέλματος;

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σ ’αυτό το ανεύθυνο και επικίνδυνο νομοθέτημα, γιατί σίγουρα μετά θα μιλάμε για προμελετημένο έγκλημα αλλά θα είναι πολύ αργά» σημειώνει η ΓΣΕΕ.

Αν σου άρεσε κάνε