Βίντεο-σοκ: Τούρκοι λιμενικοί χτυπούν με ρόπαλα πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να σωθούν

Βίντεο-σοκ: Τούρκοι λιμενικοί χτυπούν με ρόπαλα πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να σωθούν

ΕΛΛΑΔΑ UPD 20:14 Δημιουργία 05/10/22, 20:06
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Βίντεο που αποδεικνύει την τουρκική βαρβαρότητα εις βάρος προσφύγων και μεταναστών, και φυσικά ανατρέπει τους ισχυρισμούς της Αγκυρας για τις βίαιες επαναπροώθησεις της Ελλάδας, ανήρτησε στα social media ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Το βίντεο περιλαμβάνει πλάνα από την τουρκική ακτοφυλακή «να προωθεί βίαια μετανάστες προς την Ελλάδα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και της Κοινής Δήλωσης της ΕΕ»

Όπως σημειώνει ο κ. Νότης Μηταράκης, το βίντεο «γυρίστηκε από έναν πρόσφυγα που σώθηκε από την Ελλάδα» και αποτελεί «περαιτέρω απόδειξη της εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία».

Η βαρβαρότητα των Τούρκων λιμενικών είναι τέτοια που χτυπούν με στυλιάρια και χοντρά σκοινιά σχεδόν σαν ρόπαλα, τους άτυχους πρόσφυγες που προσπαθούν να σωθούν.

Πληρωμένη απάντηση

Νωρίτερα, σήμερα, πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Aσύλου έδωσαν πληρωμένη απάντηση στη νέα χυδαία επίθεση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της χώρας μας με αφορμή το μεταναστευτικό .

Συγκεκριμένα, πηγές από το υπουργείο Μετανάστευσης τόνιζαν μεταξύ άλλων ότι η Άγκυρα προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της «για να μπορέσει και πάλι πάλι να διαπραγματευτεί ανταλλάγματα».

«Η Τουρκία αντί να αποτρέπει επικίνδυνες και παράνομες μεταναστευτικές ροές, αντί να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και την Κοινή Δήλωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να πιέσει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα της. Ώστε να μπορέσει και πάλι να διαπραγματευτεί ανταλλάγματα. Όμως η Ελλάδα θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα να φυλά τα σύνορα της, με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο» τονίζουν οι εν λόγω πηγές.

Τι είπε ο Ερντογάν

Ο κ. Ερντογάν επέμεινε για πολλοστή φορά στη σκληρή ρητορική, υποστηρίζοντας τώρα ότι ελληνικά φέριμποτ «θάβουν» πρόσφυγες και μετανάστες στη θάλασσα.

«Παρακολουθούμε το πώς θάβουν αυτούς τους αθώους, καημένους από τα ελληνικά φεριμπότ στη θάλασσα. Στο Αιγαίο, πώς τους θάβουν στη Μεσόγειο, Έτσι; Τα παρακολουθούμε» δήλωσε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Τουρκία είναι αυτή που διασώζει τους μετανάστες.

«Λοιπόν, βγάζει ο κόσμος φωνή για αυτό; Οχι. Οι φρεγάτες μας τρέχουν, τους προλαβαίνουν και τους σώζουν από τη θάλασσα. Διότι εμείς είμαστε μουσουλμάνοι. Και εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του ισλαμισμού μας» υποστήριξε ο ίδιος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος εξαπολύει «πυρά» εναντίον της χώρας μας για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Όπως είπε, ως μουσουλμάνοι «εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του ισλαμισμού».

Η πιο πρόσφατη επίθεσή του έγινε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Ερντογάν είπε στη συνέλευση ότι «η Ελλάδα έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων», συμπληρώνοντας ότι «δεν θέλουμε να δούμε άλλα νεκρά μωρά όπως ο Αϊλάν, στις ακτές μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος, μάλιστα, έδειξε μια φωτογραφία με δύο νεκρά παιδιά, υποστηρίζοντας πως έχασαν τη ζωή τους επειδή η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους.

Όπως ισχυρίστηκε, οι εικόνες αυτές είναι το αποτέλεσμα των «βίαιων επαναπροωθήσεων» από το ελληνικό λιμενικό στο Αιγαίο.

Αν σου άρεσε κάνε