Συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία για Τουλουπάκη, Παπαγγελόπουλο στο Ειδικό Δικαστήριο

Συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία για Τουλουπάκη, Παπαγγελόπουλο στο Ειδικό Δικαστήριο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 19:01 Δημιουργία 22/09/22, 18:54
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Συνεχίζεται από το μεσημέρι για δεύτερη ημέρα η ακροαματική διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών της δίκης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Ο εκ των συνηγόρων της τελευταίας, Γιάννης Μαντζουράνης, διευκρίνισε ότι η εντολέας του ζήτησε να μην υποβάλλει ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας επί του θέματος της κλήρωσης των μελών του Ειδικού Δικαστηρίου. Και αυτό γιατί η κυρία Τουλουπάκη «θέλει να δικαστεί για να αποδειχθούν οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν στο πλυντήριο της Novartis για να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των δικαστών που θα απαρτίσουν τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου».

Παράλληλα, ο κ. Μαντζουράνης ανέφερε ότι αν και για το επίμαχο θέμα δεν θα υποβάλλει ένσταση, ζήτησε να του χορηγηθούν δύο έγγραφα, το ένα είναι η επιστολή που έστειλε ο αρεοπαγίτης Γεώργιος Κόκκορης στον πρόεδρο της Βουλής και το άλλο τις αναρρωτικές άδειες που του είχαν χορηγηθεί στο επίμαχο διάστημα.

Στη συνέχεια η εισαγγελέας της έδρας, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή, πρότεινε να απορριφθεί η ένσταση του κ. Μαντζουράνη, που είχε υποβάλλει κατά την πρώτη ημέρα της δίκης, την περασμένη Δευτέρα. Η ένσταση αφορούσε αίτημα με το οποίο ζητούσε να ζητηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης έγγραφο στο οποίο θα αναγράφεται αν την περίοδο της κλήρωσης από τη Βουλή, ένας δικαστής, ο αρεοπαγίτης Γεώργιος Κόκκορης, βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια και εάν είναι νόμιμη η σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Το Ειδικό δικαστήριο μετά από διάσκεψη απέρριψε το αναμορφωμένο αίτημα του κ. Μαντζουράνη, λόγω ελλείψεως εννόμου συμφέροντος, καθώς δεν συνδέεται με συγκεκριμένο αίτημα.

Αν σου άρεσε κάνε