Εισαγγελική παρέμβαση για τους εξορκισμούς στην πλατεία Αριστοτέλους

Εισαγγελική παρέμβαση για τους εξορκισμούς στην πλατεία Αριστοτέλους

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:55 Δημιουργία 24/08/22, 13:50
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τα θλιβερά περιστατικά με τους εξορκισμούς που έγιναν στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα GRTimes, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Κυριακή Κλιάμπα ανέθεσε τη σχετική έρευνα στην Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για να διακριβωθεί εάν τελέστηκε διατάραξη κοινής ησυχίας αλλά και για να αποσαφηνιστεί αν υπήρξε παράβαση του ειδικού νόμου περί προσηλυτισμού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε πρώτο στάδιο θα καταθέσει ο αρμόδιος του Δήμου Θεσσαλονίκης που έδωσε άδεια για την εκδήλωση ενώ παράλληλα θα προσκομιστούν τα καταστατικά της συγκεκριμένης εκκλησίας και η άδεια για συνάθροιση.

Η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία αυτεπάγγελτα και ενημερώθηκε η Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Το ιστορικό

Υπενθυμίζεται πως η «Εκκλησία των Εθνών» προχώρησε σε τελετές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας έντονη αντίδραση από τις αρχές της πόλης.

Την ίδια ώρα, οι ιθύνοντες υποστηρίζουν ότι «είναι κάτι πολύ ευχάριστο και ο κόσμος το χαιρέτησε με μεγάλο ενθουσιασμό».

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έγινε τελετή στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη που περιελάμβανε ακόμα και προβολή εξορκισμών.

Μία Κυριακή του Ιουλίου κι άλλη μία του Αυγούστου, τοποθετήθηκαν καρέκλες και μια μεγάλη οθόνη στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές.

Σε πρωινή εκπομπή του Mega μίλησαν η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, ο υπεύθυνος των θρησκευτικών εκδηλώσεων «Scoan», Δημήτρης Παναπακίδης, και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Κούπκας.

Ο Δημήτρης Παναπακίδης, υπεύθυνος των εκδηλώσεων «Scoan» της θρησκευτικής αίρεσης, υποστήριξε ότι αυτό που έγινε είναι κάτι «πολύ ευχάριστο και ο κόσμος το χαιρέτησε με μεγάλο ενθουσιασμό», ιδίως οι νέοι.

«Ο πάτερ αποφάσισε να οργανώσει τους καλοκαιρινούς μήνες αυτές τις εκδηλώσεις στην πόλη μας. Είναι σημαντικό να σας εξηγήσω ότι ο εξορκισμός συμβαίνει ανέκαθεν και στην σύγχρονη εποχή», είπε ο κ. Παναπακίδης.

Ερωτηθείς γιατί οι εκδηλώσεις αυτές έγιναν σε δημόσιο χώρο και στην πλατεία, ο υπεύθυνος των εκδηλώσεων εξήγησε ότι ο «πάτερ αποφάσισε δεδομένου όλου αυτού του κλίματος, του ευχάριστου να το κάνει σε δημόσιο χώρο και να μεταφέρει το μήνυμα του Χριστού».

Έντονη ήταν η αντίδραση του αντιδημάρχου Οικονομικών Θεσσαλονίκης, κ. Μιχάλη Κούπκα, ο οποίος ανέφερε:

«Το περιστατικό έγινε παράνομα, χωρίς καμία άδεια από τον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς δεν υπήρξε αδειοδότηση ούτε για τον χώρο ούτε για την τοποθέτηση καθισμάτων ούτε για την χρήση ρεύματος» και ο κ. Κούπκας απευθύνθηκε στον υπεύθυνο εκδηλώσεων πού βρήκε το ρεύμα για την εκδήλωση που οργάνωσαν. Ο υπεύθυνος εκδηλώσεων εξήγησε πως το ρεύμα που χρησιμοποιήθηκε, προερχόταν από γεννήτρια που προμηθεύτηκε ο ίδιος ο πάτερ.

Αν σου άρεσε κάνε