ΥΠΕΞ: Έτοιμη να συμβάλει για την αποκατάσταση του νοσοκομείου «Βαλουκλή» η ελληνική πολιτεία

ΥΠΕΞ: Έτοιμη να συμβάλει για την αποκατάσταση του νοσοκομείου «Βαλουκλή» η ελληνική πολιτεία

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:55 Δημιουργία 05/08/22, 12:50
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τη βαθύτατη θλίψη και συγκίνηση για τις ζημιές που υπέστη το γηροκομείο του ελληνικού νοσοκομείου «Βαλουκλή» της Κωνσταντινούπολης από την πυρκαγιά, εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής πολιτείας προς την ελληνική μειονότητα και την προθυμία να συμβάλει για την αποκατάσταση του σημαντικού κτιρίου που αποτελεί ιστορικό σημείο αναφοράς του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης, ανακοινώνεται ότι εντός της ημέρας ο Ανδρ. Κατσανιώτης θα έχει επικοινωνία και με τον πρόεδρο του ελληνικού νοσοκομείου, προκειμένου να ενημερωθεί για το μέγεθος των ζημιών.

Παράλληλα, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη πως την 1η Σεπτεμβρίου 2022 θα επισκεφτεί το Φανάρι με αφορμή τη Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου και την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε