Στο δρόμο της αποκατάστασης ο Θύμιος Μπουγάς

Στο δρόμο της αποκατάστασης ο Θύμιος Μπουγάς

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:55 Δημιουργία 04/08/22, 10:28
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Θετική είναι η εξέλιξη στην υπόθεση του Θύμιου Μπουγά, από τον Πύργο, για την εξαφάνιση του οποίου είχε υπάρξει έντονη κινητοποίηση, μετά από το άγριο bullying που είχε δεχθεί.

Μετά τον εντοπισμό του, με τη βοήθεια των εθελοντών του Forum «Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος», ο 39χρονος βρίσκεται στην Αθήνα όπου πραγματοποιεί καθημερινά επισκέψεις σε δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικά ιατρικά κέντρα με γιατρούς και επιστημονικές ομάδες που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον, για την αποκατάστασή του.

Οι γιατροί έχουν ήδη ολοκληρώσει τις απαιτούμενες εξετάσεις, κυρίως ενδοστοματικές ακτινογραφίες, ώστε να έχουν μια πιο πλήρη, πρώτη εικόνα και να σχεδιάσουν στη συνέχεια τις κατάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις για το Θύμιο Μπουγά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς» οι γιατροί που εξέτασαν τον Θύμιο φάνηκαν αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι, καθώς διαπίστωσαν ότι υπάρχει ικανοποιητική οστική μάζα στο πρόσωπό του, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για τις επεμβάσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, που έχει αναλάβει και το συντονισμό των ενεργειών, θα είναι στο πλευρό του Θύμιου όπως και το Mediterraneo Hospital, που προσφέρθηκαν να αναλάβουν όλες τις εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις που θα χρειαστούν οι θεράποντες ιατροί του, ενώ αν κριθεί απαραίτητο θα συνδράμουν και πανεπιστημιακοί ιατροί .

Για την αποκατάσταση της μετατραυματικής βλάβης στο πρόσωπο του Θύμιου, προσφέρθηκαν οι έμπειροι γιατροί της Γναθοπροσωπικής Κλινικής του Αττικού Νοσοκομείου, Νικόλαος Λεφαντζής και Ιωάννης Παπαδιόχος και η επίσης ειδικευμένη επιστημονική ομάδα που αποτελείται από τους καθηγητές:

Ευάγγελο Μενενάκο, Καθηγητή Χειρουργικής – Διευθυντή Έ Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ

Νικόλαο Παπαδογεωργάκη, Ομότιμο Καθηγητή Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής ΕΚΠΑ

Νικόλαο Παπαδόπουλο, Καθηγητή Πλαστικής Χειρουργικής – Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Ηλία Γεωργάλα, Καθηγητή οφθαλμολογίας ΕΚΠΑ

Βάσει του εθελοντικού Forum «Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος», το Θύμιο επιθυμούν να βοηθήσουν επίσης, ο Πλαστικός Χειρουργός, Σταύρος Σαμαράς, ο A.E. Καθηγητής- Ωτορινολαρυγγολόγος -Επιστημονικός Συνεργάτης Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Σπύρος Παπασπύρου, ο Ψυχίατρος- Ψυχοθεραπευτής, Μιχάλης Μούγιας με το επιτελείο της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ», η Οφθαλμοπροσθετικός και Οπτικός, Ειρήνη Καπώλη, η Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος, Αγλαΐα Βράνου, η Αναισθησιολόγος, Χριστίνα Χαλκιά και η Ψυχολόγος, Γεωργία- Τάνια Καραλιόλιου.

Πληροφορίες: Πατρίς
Αν σου άρεσε κάνε