Περιφέρεια Αττικής: Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας

Περιφέρεια Αττικής: Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:36 Δημιουργία 11/07/22, 14:20
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν χαράσσει πολιτικές υγείας αλλά είναι στο πλευρό της Πολιτείας και στην προσπάθεια της να διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας», τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας με αφορμή κάποια αρνητικά σχόλια για τη σημερινή εκδήλωση εγκαινίων της Νέας Μονάδας Σωματικής Αποτοξίνωσης στην Περιφέρεια Αττικής.

Υπογραμμίζεται ότι η Περιφέρεια πιστεύει σε ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας και αξιοποιεί τους πόρους του ΕΣΠΑ για να ενισχύσει τις δημόσιες δομές υγείας με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και αναγκαίο προσωπικό.

Σημειώνεται ότι κατά την περίοδο της πανδημίας, μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Αττικής διατέθηκαν πάνω από 250 εκατ. ευρώ, τόσο για την πρόσληψη 1.800 γιατρών και νοσηλευτών όσο και για την ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας της Αττικής με νέα ιατρικά μηχανήματα κι εξοπλισμό.

Στο πλαίσιο αυτό και προς στήριξη του υπουργείου Υγείας στην προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», η δημιουργία της Μονάδας Σωματικής Αποτοξίνωσης, προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, η οποία απευθύνεται σε εξαρτημένους, που επιθυμούν να διακόψουν τη χρήση, με την αντιμετώπιση των στερητικών συνδρόμων που αυτή επιφέρει. Παράλληλα, μέσα από το ΠΕΠ Αττικής διατέθηκαν άλλα 15 εκατ. ευρώ σε δράσεις που αφορούν την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση, ενώ θα προσληφθούν 28 Ιατροί και νοσηλευτές για την κάλυψη των υφιστάμενων αναγκών.

Αν σου άρεσε κάνε