Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο Σχηματάρι

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο Σχηματάρι

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:05 Δημιουργία 04/07/22, 13:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Σχηματάρι Βοιωτίας μετά από ενημέρωση για φωτιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα , ενώ αυτή την ώρα απογειώνονται και 4 Canadair στην περιοχή Βρυσούλα. Οι δυνατοί άνεμοι, ωστόσο, που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Για προληπτικούς λόγους, οι Αρχές προχωρούν σε εκκένωση του οικισμού Αγίου Γεωργίου, στο Δήλεσι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε σε αγροτική έκταση και στο Σερνικάκι Φωκίδας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ παρέχεται συνδρομή και από εναέρια μέσα.

Σημειώνεται πως πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουλίου, σε πέντε περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προσοχή χρειάζεται σε:

  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Μυτιλήνης, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Στις ανωτέρω περιοχές θα συνεχιστούν οι αυξημένες περιπολίες και ήδη εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και "ευπαθείς" περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Αν σου άρεσε κάνε