Έκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό στο υπ. Υγείας

Έκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό στο υπ. Υγείας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:31 Δημιουργία 30/06/22, 09:13
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στις 18:00 σήμερα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η εθνική επιτροπή εμβολιασμών θεωρεί πως πρέπει να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις για την εισήγηση της προηγούμενης εβδομάδας σχετικά με τη δυνατότητα χορήγησης δεύτερης αναμνηστικης δόσης εμβολίου στα άτομα ηλικίας 39 έως 59 χρονων.

H επικαιροποίηση γίνεται μετά τις ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας για το ποιοι και πότε πρέπει να κάνουν την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Η Επιτροπή εισηγήθηκε υπό κάποια πίεση, ίσως της επιδεινούμενης επιδημιολογικης εικόνας, τη χορήγηση της δεύτερης αναμνηστικής δόσης εμβολίου για τον κορωνοϊό στους πολίτες ηλικίας 30 έως 59 χρονων, χωρίς να υπάρχει ολοκληρωμένη η πρόταση.

Είναι ενδεικτικό ότι ατύπως δινόταν η διευκρίνηση ότι για όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν πρέπει να έχει συμπληρωθεί τετράμηνο από τη χορήγηση της πρώτης αναμνηστικής δόσης. Καθώς επίσης ότι όσοι έχουν νοσήσει μετά την πρώτη αναμνηστική δόση, δεν θα λάβουν τη δεύτερη.

Οι ειδικοί επιμένουν στο ζήτημα της ατομικής ευθύνης συστήνοντας στους ευάλωτους και ηλικιωμένους να κάνουν χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός και στους νεότερους να προστατεύουν τους μεγαλύτερους φορώντας μάσκα και πραγματοποιώντας τεστ όταν πρόκειται να τους συναντήσουν. Στην παρούσα φάση και με βάση την ελεγχόμενη εικόνα των νοσοκομείων τα μέλη της Επιτροπής δεν έχουν ανοίξει τη συζήτηση για το θέμα των τυχόν μέτρων για την επιδημία.

Αν σου άρεσε κάνε