«Καταπέλτης» κατά Λιγνάδη ο Εισαγγελέας: Ένοχος για τους τρεις βιασμούς

«Καταπέλτης» κατά Λιγνάδη ο Εισαγγελέας: Ένοχος για τους τρεις βιασμούς

ΕΛΛΑΔΑ UPD 12:58 Δημιουργία 29/06/22, 12:48
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για τρεις βιασμούς πρότεινε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Κούντριας, ενώ ζήτησε να μην κηρυχθεί ένοχος για τον τέταρτο καταγγέλοντα, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας έκανε εκτενή αναφορά στο περιεχόμενο των τεσσάρων καταγγελιών σε βάρος του σκηνοθέτη και επισήμανε ότι οι καθυστερημένες καταγγελίες που έγιναν στις αρχές είναι δικαιολογημένες, δεδομένης της βαναυσότητας των συγκεκριμένων πράξεων αλλά και της ανηλικότητας των τριών εκ των τεσσάρων καταγγελλόντων. Αντίθετα, ο εισαγγελέας ζήτησε την αθώωση του κατηγορούμενου ως προς τον τέταρτη κατηγορία, όπου ο καταγγέλλων δεν εμφανίστηκε ποτέ στο ακροατήριο να καταθέσει αν και είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του. Ο εισαγγελέας αμφισβήτησε την αξιοπιστία του συγκεκριμένου μηνυτή, σε αντίθεση με τους άλλους τρεις για τους οποίους ανέφερε πως τα όσα κατήγγειλαν είναι βάσιμα.

«Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλο, καταγωγή και στάτους κοινωνικό. Ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί την διάπραξη των εγκλημάτων. Τα συγκεκριμένα θύματα λόγω και της ανηλικότητας τους, της καταγωγής και της οικογενειακής τους κατάστασης ήταν ο εύκολος στόχο του κατηγορούμενου, καθώς διασφάλιζε τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη του κατηγορούμενου δεν αναιρούν την ανάγκη για ικανοποίηση της σεξουαλικης του ορμής», τόνισε ο εισαγγελέας, ενώ συμπλήρωσε πως «κοινός παρανομαστής είναι ο δόλος για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορμές. Κοινό χαρακτηριστικό η ανηθικότητα και το μη υποστηρικτό περιβάλλον των παθόντων. Καλλιεργούσε σχέσεις εμπιστοσύνης και ότι θα βοηθούσε επαγγελματική εξέλιξη λόγω των γνωριμιών του».

Αν σου άρεσε κάνε