Κ. Μπακογιάννης: Μεγάλα και μικρά έργα και στις 129 γειτονιές της Αθήνας

Κ. Μπακογιάννης: Μεγάλα και μικρά έργα και στις 129 γειτονιές της Αθήνας

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:09 Δημιουργία 21/06/22, 12:59
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στα μικρά και μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο και τις 129 γειτονιές της Αθήνας, αναφέρθηκε εκτενώς ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Η Αθήνα αυτή τη στιγμή είναι μία πόλη σε μετάβαση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας πως για 10 με 12 χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, η πόλη είχε βυθιστεί σε λήθαργο.

«Τώρα έχουμε ξυπνήσει και προσπαθούμε, σε όσο πιο σύντομο χρονικό διάστημα, να κάνουμε όσα γίνεται περισσότερα» τόνισε.

«Έχουμε πολλά έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Αθήνα" πρόσθεσε και ανάφερε ότι "στον Εθνικό Κήπο, έχει αποδοθεί στους Αθηναίους το πάνω μέρος του εμβληματικού κήπου και έχουμε ήδη προχωρήσει στην ανάπλαση του κάτω μέρους. Στο Λυκαβηττό βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο έργο υποδομών και σύντομα θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις στο δρόμο και τα μονοπάτια του λόφου. Την ίδια στιγμή, οι τεχνικές υπηρεσίες ασφαλτοστρώνουν τη μισή πόλη, ενώ παράλληλα κατασκευάζονται, μετά από πολλά χρόνια, 400 σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια».

Περιγράφοντας αναλυτικότερα το πλέγμα δράσεων του Δήμου που επεκτείνεται σε κάθε γωνιά της πόλης, ο Κώστας Μπακογιάννης επισήμανε ότι το ζητούμενο είναι ο πολιτισμός της καθημερινότητας.Στην καθαριότητα είπε , "για πρώτη φορά στην Αθήνα πλένουμε. Μέχρι πρότινος η λογική ήταν, απλώς αδειάζουμε τον κάδο", στον ηλεκτροφωτισμό , " 43.500 πυλώνες ηλεκτροφωτισμού θα αναβαθμιστούν με Led", Πάρκα Τσέπης "δημιουργούνται στις γειτονιές της Αθήνας" κ.α.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε, επίσης, ότι σε αυτή την "βεντάλια έργων" που υλοποιεί ο Δήμος περιλαμβάνεται και η Πανεπιστημίου, "η οποία θα αρχίσει να δουλεύεται με εντατικούς ρυθμούς μόλις ολοκληρωθεί το Σύνταγμα και θα αποδοθεί στους Αθηναίους το 2023".

Αναφερόμενος στην ανάπλαση της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος, επισήμανε ότι πρόκειται για την εκπλήρωση μιας αστικής υπόσχεσης η οποία εκκρεμεί εδώ και περίπου 20 χρόνια , υπογραμμίζοντας ότι με το συγκεκριμένο έργο εξασφαλίζονται 3.500 τετραγωνικά μέτρα ελεύθερου χώρου για τους πολίτες.

Περιγράφοντας συνοπτικά το έργο της ανάπλασης της ιστορικής κεντρικής πλατείας της Αθήνας, αποκάλυψε ότι στη νέα της μορφή θα έχει αρκετό πράσινο που θα εξασφαλίζει δροσιά στους κατοίκους και τους επισκέπτες της, σιντριβάνια, πέργκολες, καθώς και νέο αστικό εξοπλισμό.

Ερωτηθείς για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου απάντησε ότι κατά τη διάρκεια των έργων αφενός βρέθηκαν αρχαία, αφετέρου «θεωρήσαμε ότι ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να μην κάνουμε απλώς μία ανάπλαση, ένα έργο ωραιοποίησης, αλλά ένα έργο υποδομών. Αυτό έγινε και πλέον είμαστε στην τελική ευθεία, καθώς σε μερικές μέρες θα ολοκληρωθεί το έργο και θα αποδοθεί στους Αθηναίους».Για το έργο της Διπλής Ανάπλασης, είπε ότι μέσα στον χρόνο θα μπουν μπουλντόζες στον Ελαιώνα και ότι είναι θέμα χρόνου να δημοπρατηθεί το μεγάλο γήπεδο του Παναθηναϊκού και να προχωρήσουν οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και τα έργα υποδομής στον Ελαιώνα.

Τέλος , μιλώντας για την ασφάλεια και την αντικοινωνική στάθμευση, ο κ. Μπακογιάννης , ανάφερε ότι γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία και πραγματοποιούνται κοινές επιχειρήσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της παράνομης στάθμευσης αλλά και το ζήτημα της στάθμευσης πάνω στα πεζοδρόμια και στους πεζόδρομους.

Ενώ σ΄ ο,τι αφορά την ασφάλεια τόνισε : «Θα με έχετε ακούσει πολλές φορές να μιλάω για την ανάγκη να ενισχύσουμε την αστυνόμευση μέσα στην πόλη, το έχω κάνει δημοσίως, το έχω κάνει και σε συναντήσεις που έχουμε με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με την πολιτική ηγεσία και με τη φυσική ηγεσία. Να πω ότι τις τελευταίες εβδομάδες βλέπω μία ενεργοποίηση την οποία βέβαια την καλωσορίζουμε. Εμείς ως δήμος Αθηναίων στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε την ελληνική αστυνομία, αλλά αυτό το οποίο μπορούμε να κάνουμε είναι να μεσολαβούμε μεταξύ της αστυνομίας και των πολιτών και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας να ενισχύουμε και να στηρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται στην πόλη».

Αν σου άρεσε κάνε