«Πράσινο φως» για ίδρυση υδατοδρομίου στην Καλαμάτα

«Πράσινο φως» για ίδρυση υδατοδρομίου στην Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:39 Δημιουργία 10/06/22, 14:35
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Άνοιξε ο δρόμος για το υδατοδρόμιο και της Καλαμάτας, καθώς άδεια ίδρυσης χορηγείται στο «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας» στην περιοχή του λιμένα πόλης.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές Μιχάλη Παπαδόπουλου, χορηγείται στο «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας» άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων. Με την άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου γίνεται το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων στον λιμένα Καλαμάτας, καθώς πληρούνται οι προϋποθέσεις ώστε να κατατεθεί αίτηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας.

Με αφορμή τη χορήγηση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στον λιμένα Καλαμάτας, ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Η Καλαμάτα προστίθεται στον κατάλογο των περιοχών που μπορούν να αναπτύξουν υδατοδρόμιο και άλλος ένας σημαντικός προορισμός στην ηπειρωτική χώρα εντάσσεται στο δίκτυο των υπό ανάπτυξη υδατοδρομίων. Η δυνατότητα που αποκτά η Καλαμάτα να μπορεί να υποδεχθεί υδροπλάνα στο μέλλον, θα συμβάλλει στην περαιτέρω οικονομική και τουριστική ανάπτυξης της πόλης και συνολικά της Νότιας Πελοποννήσου, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο το δίκτυο Υποδομών Μεταφορών της ευρύτερης περιοχής».

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξετάζει σήμερα 23 αιτήματα χορήγησης αδειών υδατοδρομίων, εκ των οποίων τα 18 αφορούν στη χορήγηση άδειας ίδρυσης και τα πέντε σε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας (Σκύρος, Αλόννησος, Σκόπελος, Πάτμος και Τήνος).

Αν σου άρεσε κάνε