Δολοφονία Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:07 Δημιουργία 20/05/22, 10:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ομόφωνα ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση που τελέστηκε από κοινού και για ομαδικό βιασμό, κρίθηκαν από το Εφετείο οι δύο κατηγορούμενοι για το μαρτυρικό θάνατο της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο.

Σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον 15ετή κάθειρξη.

Υπενθυμίζεται ότι δράστες είναι ένας 24χρονος και ένας 22χρονος. Οι κατηγορούμενοι κακοποίησαν σεξουαλικά την Ελένη και όταν η φοιτήτρια απείλησε πως θα τους καταγγείλει, την χτύπησαν βάναυσα και στην συνέχεια ενώ βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση την μετέφεραν σε απόκρημνη παραλία και την πέταξαν στην θάλασσα.

Η εισαγγελική εισήγηση προς το δικαστήριο ήταν να κηρύξει ενόχους τους δύο κατηγορούμενους όπως εισάγεται για αυτούς η κατηγορία, "δείχνοντας" ουσιαστικά στους δικαστές και πάλι την ισόβια και την πρόσκαιρη κάθειρξη για τους δύο νεαρούς.

Δικαιωμένοι με την απόδοση δικαιοσύνης για την απώλεια με τρόπο άγριο της κόρης τους, δήλωσαν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη.

«Εν μέρη αισθάνομαι δικαιωμένη, εν όλω όχι. Θα κάτσουν 20 χρόνια και θα βγουν. Εδώ και τώρα αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα. Πολύ θα παρακαλέσω τον πρωθυπουργό να ακούσει εμάς τις μάνες των δολοφονημένων παιδιών. Δεν μπορεί μόνο οι δολοφόνοι να έχουν δικαιώματα» τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Κούλα Αρμουτίδου-Τοπαλούδη.

Ο πατέρας της βάναυσα κακοποιημένης και δολοφονημένης φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης, ευχαρίστησε ονομαστικά τα τακτικά μέλη του Δικαστηρίου και τους ενόρκους για την απόφαση που έλαβαν εξαντλώντας τη δυνατότητα που τους παρέχει ο νόμος.

«Η δικαίωση είναι στιγμιαία. Ήταν το ανώτατο που μπορούσε να επιβληθεί. Τέτοια ειδεχθή εγκλήματα θα πρέπει να καταδικάζονται σε όσους βαθμούς και να πάνε κάποιοι», δήλωσε.

Αν σου άρεσε κάνε