ΟΑΣΘ: Δωρεάν τριμηνιαίες κάρτες μετακίνησης στους Ουκρανούς πρόσφυγες

ΟΑΣΘ: Δωρεάν τριμηνιαίες κάρτες μετακίνησης στους Ουκρανούς πρόσφυγες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:38 Δημιουργία 19/05/22, 13:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Δωρεάν τριμηνιαίες κάρτες μετακίνησης με τα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης διαθέτει στους Ουκρανούς πρόσφυγες πολέμου ο ΟΑΣΘ.

Η διάθεση των καρτών θα γίνεται ώς τις 31 Μαΐου στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ, όπου συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους εκτοπισμένους Ουκρανούς και όπου κατατίθενται οι σχετικές αιτήσεις, ενώ από την 1η Ιουνίου η διαδικασία θα γίνεται στα γραφεία του ΟΑΣΘ στην οδό Παπαναστασίου 90. Επιπλέον, ο ΟΑΣΘ δίνει τη δυνατότητα για την ηλεκτρονική κατάθεση της αίτησης, στη διεύθυνση cards.oasth.gr, όπου ο αιτών θα επιλέγει μέχρι τις 31 Μαΐου ως σημείο παραλαβής τη HELEXPO.

Προκειμένου να υποβάλουν την αίτηση και στη συνέχεια να παραλάβουν την κάρτα, οι Ουκρανοί πρόσφυγες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Άδεια Διαμονής Προσωρινής Προστασίας ή, εναλλακτικά, το διαβατήριο με το οποίο εισήλθαν στην Ελλάδα μετά από τις 24 Φεβρουαρίου. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα βρίσκονται για αυτόν τον σκοπό στο Περίπτερο 2 από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να παραλαμβάνουν τις αιτήσεις και να παραδίδουν τις κάρτες, οι οποίες θα έχουν ισχύ 90 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης τους.

«Η προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη υποδέχεται τους συνανθρώπους μας που διώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες στην Ουκρανία. Ο ΟΑΣΘ συμμετέχει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διευκολύνει τους συνανθρώπους μας, παρέχοντας το ελάχιστο, τη δυνατότητα δωρεάν μετακίνησής τους. Θα είμαστε εδώ για οτιδήποτε χρειαστεί», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε