ΑΠΘ: Ένταση έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών

ΑΠΘ: Ένταση έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:03 Δημιουργία 18/04/22, 14:59
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ένταση σημειώθηκε έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου από το πρωί συγκεντρώθηκαν μέλη φοιτητικών σχημάτων του αντιεξουσιαστικού χώρου, επιδιώκοντας να παρεμποδίσουν κατασκευαστικές εργασίες σε χώρο στο Τμήμα Βιολογίας, ο οποίος είχε εκκενωθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και επί 34 χρόνια στέγαζε την αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».

Δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν μπροστά από το Τμήμα Βιολογίας, όπου ο εργολάβος από το πρωί απομακρύνει μπάζα και κάνει εργασίες διαρρύθμισης τού μέχρι το τέλος του 2021 κατειλημμένου χώρου. Οι συγκεντρωμένοι, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας και ζητώντας την άμεση αποχώρηση των δυνάμεών της από το πανεπιστήμιο, κατά διαστήματα κινήθηκαν προς το μέρος τους.

Η αστυνομία τούς απώθησε κι έγινε μια ρίψη κρότου λάμψης, χωρίς να σημειωθούν συμπλοκές.

Οι εργασίες στον χώρο που τελούσε υπό κατάληψη αφορούν στο έργο «Εσωτερικές Διαρρυθμίσεις Χώρων Ισογείου Κτηρίου Βιολογίας για τις ανάγκες της Σ.Θ.Ε.», συνολικού προϋπολογισμού 1.320.600 ευρώ. Το έργο υλοποιείται σε εφαρμογή αποφάσεων της Συγκλήτου του Ιδρύματος μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του ΑΠΘ και εντάσσεται στη «Λειτουργική ενοποίηση Βιβλιοθηκών ΑΠΘ», στον Άξονα Προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Αν σου άρεσε κάνε