Αίτηση αποφυλάκισης καταθέτει αύριο η υπεράσπιση Πισπιρίγκου

Αίτηση αποφυλάκισης καταθέτει αύριο η υπεράσπιση Πισπιρίγκου

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:59 Δημιουργία 07/04/22, 09:48
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αίτηση αποφυλάκισης της κατηγορούμενης, για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, Ρούλας Πισπιρίγκου, αναμένεται να καταθέσουν αύριο οι συνήγοροί υπεράσπισης.


«Αύριο θα καταθέσουμε αίτηση αποφυλάκισης. Δεν έχει αλλάξει κάτι αυτή τη στιγμή, όμως θα αλλάξει. Σύμφωνα με τους δικούς μας ισχυρισμούς πρόκειται να αλλάξουν τα επιστημονικά δεδομένα με τις απαντήσεις που θα δοθούν στα ερωτήματα, στα οποία έχουμε θέσει. Και στρεφόμαστε στο ανώτερο όργανο, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που είναι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προσφεύγοντας εκεί και ζητώντας τη νέα κρίση της υπόθεσής μας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος της, Όθων Παπαδόπουλος.

Οι δικηγόροι της έχουν αιτηθεί έγγραφη απάντηση για το αν η κεταμίνη υπήρχε διαθέσιμη στο νοσοκομείο.

«Γιατί μέσα στη δικογραφία, παρά τον τεράστιο θόρυβο, δε δίνεται απάντηση αν η φαρμακευτική ουσία ήταν διαθέσιμη στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Η συλλογή των στοιχείων γίνεται μέσα από την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία και όχι μέσω δηλώσεων σε διάφορα μέσα, οι οποίες πολλές φορές είναι αντικρουόμενες μεταξύ τους», επισήμανε ο ίδιος.


Όπως πρόσθεσε, υπάρχει μια διαφορά στο ειδικό βάρος της υπόθεσης μεταξύ του τρόπου που έχει περάσει στην κοινή γνώμη και μεταξύ του τρόπου που περιγράφεται στην ποινική δικογραφία.

«Η δικογραφία με τα στοιχεία που διαθέτει και με τον τρόπο που έχει συνταχθεί δεν έχει ανάλογο βάρος με τον τρόπο που ακούγεται στα ΜΜΕ. Υπάρχει κενό σε σχέση με τον ακριβή χρόνο απώλειας της Τζωρτζίνας, τι ώρα έφυγε από τη ζωή. Με δεδομένο ότι όπως κατατίθεται από τους επιστήμονες ο χρόνος που χρειάζεται η κεταμίνη για να δράσει είναι 20 λεπτά, άρα έχοντας τον ακριβή χρόνου του θανάτου έχουμε και την έναρξη του 20λεπτου που είναι το ύποπτο 20λεπτο μέσα στο οποίο χορηγήθηκε η ουσία.

Ενώ οι γιατροί λένε ότι το παιδί αρχίζει να χάνει τη μάχη μέσω του επεισοδίου, του οποίου είχε στις 2.30, το παιδί είχε συνδεδεμένη την καρδούλα του με απινιδωτή-βηματοδότη, ο οποίος έδινε σήμα. Σύμφωνα με ένορκη κατάθεση που υπάρχει στην δικογραφία τελευταία φορά η καρδούλα της Τζωρτζίνας έδωσε σήμα στις 3.10. Μετατιθέμενη αργότερα η ακριβής ώρα θανάτου μετατίθεται αργότερα και το 20λεπτο το οποίο μας οδηγεί σε χρόνο που η μαμά δεν ήταν στο δωμάτιο. Την ακριβή ώρα αποχώρησης της μαμάς από το δωμάτιο τη δίνουν οι νοσηλεύτριες», υπογραμμίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Ερωτηθείς αν ο θάνατος της Τζωρτζίνας προκλήθηκε από ιατρικό λάθος, επισήμανε ότι «δεν ξέρουμε αν της είχε χορηγηθεί ξανά» προσθέτοντας ότι πάθαινε κρίσεις επειδή είχε προβλήματα υγείας. «Σε κάθε περίπτωση τίθενται πολλά ιατρικά και ιατροδικαστικά ζητήματα που πρόκειται να δώσουν απαντήσεις σε επίσημα ερωτήματα», ανέφερε.

Σημείωσε δε ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις και για τις δύο ουσίες που που χορηγήθηκαν στις προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής ανάνηψής της και δεν ανιχνεύτηκαν στην τοξικολογική εξέταση.

«Όταν πρωτοσυνάντησα τη Ρούλα και μου είπε ότι δεν το έχει κάνει, ότι λάτρευε τα παιδιά της και δεν υπήρχε περίπτωση να τους κάνει κακό και τη ρώτησα τι μπορεί να συνέβη, μου απάντησε “δε γνωρίζω. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω την ουσία αυτή στο παιδί. Ενδεχομένως να δόθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο”», δήλωσε ο ίδιος.


Σχετικά με την αλλαγή στάσης του Μάνου Δασκαλάκη, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, τόνισε ότι δήλωσε συμπαράσταση και σχολίασε μια δικογραφία που δεν έχει στα χέρια του. «Χθες την πήρε. Πώς ξαφνικά αλλάζει στάση;», επισήμανε.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η κατηγορούμενη προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της, ωστόσο εκείνος δεν της απαντά στα τηλέφωνα. «Είναι ο σύζυγός της και περίμενε ηθική υποστήριξη. Αισθάνεται προδομένη, έκπληκτη και μεγάλη απογοήτευση. Το τι σκοπεύει να κάνει θα ξέρω μετά το επισκεπτήριο. Πριν από την απολογία της στην ανακρίτρια, μου είχε εκφράσει την επιθυμία της να καταθέσει αίτηση διαζυγίου. Η Ρούλα λέει ότι δε με πληγώνει να με κατηγορούν άνθρωποι που δε με ξέρουν καν, αλλά με απογοητεύει ο άνθρωπος, με τον οποίο είχα αποφασίσει να μοιραστώ τη ζωή μου», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.


Σε ό,τι αφορά στις καταγγελίες για κακοποίηση της Τζωρτζίνας το 2014, ο ίδιος σχολίασε ότι δεν έχει μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα με τη μητέρα, αλλά από ό,τι έχει πληροφορηθεί δεν αφορούν στην κυρία Πισπιρίγκου, αλλά συγγενικά πρόσωπα του πατέρα. «Δεν έχω έγκυρη γνώση. Θα μάθω σήμερα», υπογράμμισε.
Τέλος, σχετικά με τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς, δήλωσε ότι όταν την είχε ρωτήσει, η κατηγορούμενη του απάντησε «ότι είναι γελοιότητα, δεν ασχολούμαστε καν».

Ανοίγουν οι επικοινωνίες

Ανοίγουν για τις διωκτικές αρχές οι επικοινωνίες της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά την έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που αποδέχθηκε το αίτημα της ανακρίτριας της υπόθεσης, Χριστίνας Σαλάππα για άρση απορρήτου τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών της κατηγορουμένης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Το Συμβούλιο έδωσε θετική απάντηση στο ανακριτικό αίτημα και έτσι μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ειδικών της Αστυνομίας οι επαφές και οι επικοινωνίες της 33χρονης, με σκοπό τον εντοπισμό κρίσιμων δεδομένων που εκτιμάται ότι θα ανακτηθούν. Στο μεταξύ ξεκινούν άμεσα οι καταθέσεις μαρτύρων που καλεί η Ανακρίτρια, με πρώτους στην λίστα της τους γιατρούς αλλά και νοσηλευτές των Νοσοκομείων που νοσηλεύτηκε η 9χρονη.

Από το ανακριτικό γραφείο θα περάσουν όλοι οι επιστήμονες και άλλοι μάρτυρες των γεγονότων από τον Απρίλιο του 2021, όταν ξεκίνησε η πορεία του παιδιού προς τον θάνατο. Πριν έναν χρόνο η 9χρονη εμφάνισε πολύ σοβαρό επεισόδιο ανακοπής στο Καραμανδάνειο Νοσκομείο, που είχε εισαχθεί λόγω σπασμών στον ύπνο της. Εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη με μεγάλης διάρκειας διαδικασία ανάνηψης που έσωσε το παιδί, αφήνοντας όμως σοβαρό πρόβλημα στο κεντρικό νευρικό σύστημα λόγω της έλλειψης οξυγόνου μέχρι να επανέλθει η λειτουργία της καρδιάς. Το παιδί έκτοτε νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο αλλά και στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού όπου και κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Αν σου άρεσε κάνε