Νέα μέτρα: «Χαλαρώνει» η διασκέδαση, «φρένο» στις καρναβαλικές παρελάσεις

Νέα μέτρα: «Χαλαρώνει» η διασκέδαση, «φρένο» στις καρναβαλικές παρελάσεις

ΕΛΛΑΔΑ UPD 15:43 Δημιουργία 16/02/22, 08:51
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για ελευθερίες στους πλήρως εμβολιασμένους σε χώρους εστίασης και διασκέδασης, αύξηση της πληρότητας των αθλητικών χώρων, σχολικές εκδρομές, αλλά και συνέδρια πρόκειται να συζητήσει σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, με τη συμμετοχή και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, προκειμένου να εξετασθεί περαιτέρω χαλάρωση των υφιστάμενων μέτρων.

Η επιτροπή, θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτρέπονται και όρθιοι πελάτες στους κλειστούς χώρους διασκέδασης -πάντα με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ στο τραπέζι θα βρεθεί και η αύξηση του ποσοστού πληρότητας στα γήπεδα, μετά από πρόταση της γενικής γραμματείας αθλητισμού. Ωστόσο ως πιθανό σενάριο θεωρείται η διαφοροποίηση του ποσοστού για τους κλειστούς και τους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να επανέλθουν οι σχολικές εκδρομές, αλλά και τα συνέδρια με φυσική παρουσία όσων το επιθυμούν.

Σε ότι αφορά τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, οι ειδικοί εμφανίζονται αρνητικοί στη διενέργεια των καρναβαλικών παρελάσεων, ενώ αναμένεται να εξετασθεί το ενδεχόμενο να επιτραπούν εορταστικές εκδηλώσεις, σε κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους. Η επιτροπή ανησυχεί για συνωστισμό και υπερμετάδοση την περίοδο των Αποκριών, καθώς υπάρχει φόβος να ανατραπεί πολύ γρήγορα η εικόνα σταθεροποίησης και αργής υποχώρησης της επιδημίας του τελευταίου μήνα.

Σημειώνεται πως εκτός «επιδημιολογικού» απροόπτου, κάθε εβδομάδα θα απελευθερώνονται κάποιες δραστηριότητες, με στόχο έως το τέλος Μαρτίου, όλες οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. να έχουν εναρμονιστεί σε μία σχεδόν καθολική χαλάρωση των μέτρων για τους εμβολιασμένους.

-

Αν σου άρεσε κάνε