Οπαδική βία: Προθεσμία για τη Δευτέρα πήρε ο 23χρονος δράστης

Οπαδική βία: Προθεσμία για τη Δευτέρα πήρε ο 23χρονος δράστης

ΕΛΛΑΔΑ UPD 13:59 Δημιουργία 03/02/22, 08:48
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Προθεσμία για να απολογηθεί, το μεσημέρι της Δευτέρας, πήρε από τον Ανακριτή ο 23χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του. Εις βάρος του ασκήθηκε -μεταξύ άλλων- δίωξη για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Στο μεταξύ, εις βάρος του 23χρονου, αλβανικής καταγωγής, σχηματίστηκε και δεύτερη δικογραφία, η οποία συνδέεται με τις έρευνες που διενήργησε η αστυνομία, μετά το φονικό, σε σύνδεσμο οπαδών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, του οποίου φέρεται να είναι μέλος.

Με βάση τη δικογραφία αυτή, ο εισαγγελέας τού απήγγειλε κατηγορίες για μία σειρά από πλημμεληματικές πράξεις και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου οδηγήθηκε μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή.

Οι συνδεόμενες με τα ευρήματα στον σύνδεσμο πράξεις αφορούν τα παρακάτω: λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Στην περίπτωση της «παρέας» δολοφόνων του Άλκη, πρόκειται για σεσημασμένους οπαδούς, συλληφθέντες και αυτοί -όπως ο βασικός κατηγορούμενος- για χουλιγκανισμό, οι οποίοι όμως έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν ληστειών και κλοπών.

Η πρόφαση των ομάδων, λειτουργεί ως προκάλυμμα για συμμορίες ληστών. Αυτές οι ομάδες, σαν αυτή στην οποία ανήκε ο 23χρονος Αλβανός έχουν περάσει πλέον σε απρόκλητες δολοφονικές επιθέσεις, κατά μεμονωμένων ατόμων.

Οι επιτιθέμενοι χούλιγκαν φέρεται να ανήκουν σε μία νεοναζιστική-φασιστική «φράξια» που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα μέρος των οπαδών του «Δικέφαλου του Βορρά». Αυτή η «φράξια» αμφισβητεί την επίσημη «γραμμή» της «Θύρας 4», που σε ανακοινώσεις της καταδικάζει τον ρατσισμό, υποστηρίζει τους μετανάστες κτλ.

Μέλη του ίδιου «τάγματος εφόδου» συμμετείχαν και στην επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ και μαθητών, στην κατάληψη του ΕΠΑΛ στην Σταυρούπολη, καθώς και στην επίθεση στο αντιεξουσιαστικό στέκι «Libertaria» μετά το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, το 2018.

Μέλη της ίδιας νεοναζιστικής ομάδας φέρονται να συμμετείχαν και στον ξυλοδαρμό του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Αν σου άρεσε κάνε