Κορονοϊός: Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Κορονοϊός: Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:54 Δημιουργία 27/01/22, 09:16
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Συνεδριάζει σήμερα, μετά και τη χθεσινή αναβολή λόγω των προβλημάτων που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα», η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Η κρίσιμη συνεδρίαση θα λάβει χώρα στις 13:00, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπειρογνώμονες αναμένεται να προτείνουν άρση του περιοριστικού μέτρου της μουσικής, μόνο όμως για τα εστιατόρια και όχι για τα νυχτερινά κέντρα.

Εξετάζεται παράλληλα, η αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού θεατών στα γήπεδα. Τα υπόλοιπα μέτρα θα διατηρηθούν μέχρι νεωτέρας.

Υπενθυμίζεται πως τα ισχύοντα μέτρα σχετικά με το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, τη μουσική, τις μάσκες και άλλους περιορισμούς ισχύουν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου. Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για χθες, Τετάρτη, ωστόσο τα καιρικά φαινόμενα δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή της.

Τι ισχύει έως και τις 30 Ιανουαρίου

  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σουπερμάρκετ, από τους εργαζόμενους στην εστίαση και όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12 τα μεσάνυχτα, χωρίς όρθιους και μουσική, με μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.
  • Η πληρότητα των (αποκλειστικά εμβολιασμένων) θεατών στα γήπεδα θα είναι έως το 10% της χωρητικότητάς τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.
  • Η επίσκεψη σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως και 50%, ενώ εξακολουθεί να ισχύει και το κυλιόμενο ωράριο.

Αν σου άρεσε κάνε