Προς παράταση μιας εβδομάδας τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού

Προς παράταση μιας εβδομάδας τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:42 Δημιουργία 19/01/22, 09:19
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο «τραπέζι» της Επιτροπής των Ειδικών θα βρεθεί σήμερα η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, υπό τη σκιά του αυξημένου αριθμού εισαγωγών και θανάτων λόγω κορονοϊού, προκειμένου να καταλήξει σε εισήγηση προς την κυβέρνηση σχετικά με την ισχύ των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση.

Η επιτροπή φαίνεται να προσανατολίζεται στην εισήγηση παράτασης των μέτρων για μία ακόμη εβδομάδα, ενώ αμέσως μετά την συνεδρίαση, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από την πλευρά του επισήμανε πως «από τη μια φαίνεται αποκλιμάκωση πιο νωρίς σε σχέση με τα κρούσματα, αλλά από την άλλη υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα.
Είναι λογικό να υπάρχει η παράταση των μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα».

Παράλληλα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι οι θάνατοι αποτυπώνουν τις μολύνσεις του προηγούμενου δεκαπενθημέρου όταν ακόμα η «Δέλτα» που προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση ήταν σε έξαρση. Σημείωσε ωστόσο ότι διερευνώνται από τους ειδικούς οι λόγοι για τους οποίους στην Ελλάδα ο αριθμός των θανάτων παραμένει πολύ υψηλός και θα δοθεί εξήγηση.

Όπως τόνισε δε, πρόκειται για ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα που μεταξύ άλλων σχετίζεται με το ότι το προσωπικό των νοσοκομείων είναι εξουθενωμένο, αλλά και με το ότι πολλοί ασθενείς δεν απευθύνονται εγκαίρως στα νοσοκομεία γιατί φοβούνται.

«Ενα χρηστικό μήνυμα είναι όταν αρρωστήσουν, ας ζητήσουν ιατρική βοήθεια», είπε και παρότρυνε τους ασθενείς να παρακολουθούν το οξυγόνο τους με οξύμετρο και να ζητούν ιατρική βοήθεια αν αισθάνονται άσχημα, νοσούν βαριά ή τα συμπτώματα είναι παρατεταμένα.


Αν σου άρεσε κάνε