Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ μετά την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ μετά την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών

ΕΛΛΑΔΑ UPD 14:22 Δημιουργία 06/12/21, 13:54
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρος του Γ' Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Παναγιώτης Ευστρατίου, μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση ναρκωτικών, που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα.

Ειδικότερα, κ. Ευστρατίου επισημαίνει ότι παραιτήθηκε για την προάσπιση του κύρους του δικαστηρίου.

Το όνομα του 66χρονου δικαστικού ενεπλάκη σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης νεαρών ατόμων στα νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πολυκατοικία που διαμένει.

Αστυνομικός ειδοποίησε συναδέλφους του ότι νεαρά άτομα κινούνται ύποπτα σε περιοχή των νοτίων προαστίων. Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ πραγματοποίησε έλεγχο στα νεαρά άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα από τους αστυνομικούς στο σπίτι όπου διέμενε ο εν λόγω δικαστικός και εκεί βρέθηκαν υπολείμματα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας σε ένα μπουκάλι.

Όπως αποκαλύπτει το dikastikoreportaz.gr, απολογούμενος προανακριτικά ο 26χρονος Έλληνας που φαίνεται να συνευρέθηκε με το δικαστικό λειτουργό και επί πολλά χρόνια σύντροφος της πρώην προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Μαίρης Σαρπ, επεσήμανε ότι εκείνο το βράδυ ήταν μαζί με τους δύο συγκατηγορουμένους του στην Ομόνοια και έκαναν χρήση της σκληρής ναρκωτικής ουσίας shisha.

«Περί τις 03.30 δέχτηκα από χρήστη σελίδας γνωριμιών GRINDR ένα μήνυμα για να συναντηθώ με κάποιον άγνωστο προς εμένα. Πράγματι δέχθηκα και αφού έλαβα μέσω μηνύματος εφαρμογής WHATSUP οδηγίες μετέβηκα στην Ηλιούπολη. Οι φίλοι μου ανέμεναν στο αυτοκίνητο και εγώ πήγα στο διαμέρισμα δεύτερου ορόφου, όπου έκανα με τον κύριο, τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζω, χρήση κόκας, την οποία ο κύριος είχε στο σπίτι. Καθόμασταν στην κουζίνα. Φεύγοντας από το σπίτι του κυρίου με σταμάτησαν οι αστυνομικοί, με έψαξαν και βρήκαν την κόκα που είχα πάνω μου, που είχα αγοράσει από άγνωστο άτομο στην περιοχή της Ομόνοιας».

Απολογούμενος και ο Αλβανός φίλος του, ο οποίος στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για ληστείες και ναρκωτικά, επεσήμανε ότι εκείνο το βράδυ βρίσκονταν στην Ομόνοια και έκαναν χρήση ναρκωτικών όταν ο 26χρονος δέχθηκε μια κλήση «δεν ξέρω από ποιον» και πήγαν στην Ηλιούπολη με το αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε συμπληρωματική κατάθεση του αστυνομικού-φρουρού της πολυκατοικίας όπου ο κ. Ευστρατίου διέμενε με την κ. Σαρπ, αποκάλυψε τι ακριβώς συνέβη στην έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα του αντιπροέδρου του ΣτΕ, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

«Ανευρέθηκε ένα φιαλίδιο, χωρίς πώμα, με εξωτερική επιγραφή «Ultra Levure 250 MG» εμπεριέχον ελάχιστα υπολείμματα άγνωστης σύστασης λευκού χρώματος. Ειδικότερα, το ανωτέρω πειστήριο ανευρέθη επάνω στο κομοδίνο, δίπλα στο κρεββάτι, εντός του υπνοδωματίου. Κατά τη διάρκεια της έρευνας ο ανωτέρω αναφερόμενος (σ.σ.: ο Παναγιώτης Ευστρατίου) παραδέχθηκε ότι προέβη σε απειροελάχιστη δοκιμή της ουσίας που ήταν εντός του φιαλιδίου, κατόπιν λεκτικής έντονης πίεσης του 26χρονου…».

Ο κ. Ευστρατίου εισήλθε στο δικαστικό Σώμα τον Μάρτιο του 1983, προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Ιούλιο του 2004 και προήχθη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ τον Δεκέμβριο του 2019.

Αν σου άρεσε κάνε