Στο πειθαρχικό του ΔΣΑ παραπέμπεται ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης

Στο πειθαρχικό του ΔΣΑ παραπέμπεται ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:28 Δημιουργία 24/11/21, 09:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας παραπέμπεται ο αντιεμβολιαστής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος φέρεται ως αρνητής της πανδημίας και δηλώνει ότι οι διασωληνώσεις ασθενών με covid-19 γίνονται χωρίς λόγο.

Η παραπομπή γίνεται αυτοδικαίως μετά την αποστολή στο ΔΣΑ από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας της γνωστοποίησης δίωξης σε βάρος του.

Πιο συγκεκριμένα, σε βάρος του δικηγόρου η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον κορονοϊό.

Η δίωξη του ασκήθηκε μετά την ψήφιση της νέας μορφής της διάταξης του άρθρου 191 ΠΚ, με την επιβαρυντική περίσταση της κατ’ εξακολούθησης διάπραξης του αδικήματος.

Εφόσον ο κατηγορούμενος δικηγόρος παραπεμφθεί σε δίκη για το συγκεκριμένο αδίκημα και κριθεί ένοχος τότε η ποινή που αντιμετωπίζει είναι από 6 μήνες έως 5 χρόνια.

Σε ό, τι αφορά στην παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ, εφόσον κριθεί ένοχος τότε μπορεί να του επιβληθεί ποινή επίπληξης έως αφαίρεση αδείας άσκησης επαγγέλματος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Αν σου άρεσε κάνε