«Κινητικότητα» στην εμβολιαστική πλατφόρμα: Πάνω από 70.000 ραντεβού για 3η δόση το τελευταίο 24ωρο

«Κινητικότητα» στην εμβολιαστική πλατφόρμα: Πάνω από 70.000 ραντεβού για 3η δόση το τελευταίο 24ωρο

ΕΛΛΑΔΑ UPD 10:34 Δημιουργία 19/11/21, 10:16
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται από χθες, μετά και τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους ανεμβολίαστους, στην πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό, σύμφωνα με τον Γιώργο Γεωργαντά.

Όπως σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η συμμετοχή του κόσμου για την πρώτη και για την τρίτη δόση, είναι αποτέλεσμα όχι μόνο των μέτρων, αλλά και της συνειδητοποίησης του κόσμου ότι το εμβόλιο είναι η μόνη λύση.

Ο κ. Γεωργαντάς, ανέφερε ότι 20.000 πολίτες χθες και συνολικά 300.000 τις τελευταίες 14 ημέρες προγραμμάτισαν το ραντεβού τους για την πρώτη δόση, ενώ πρόσθεσε ότι σε 6-7 μέρες θα περάσουμε τα 7 εκατ. εμβολιασμένους με την πρώτη δόση.

Ειδικά για την τρίτη δόση, χθες κλείστηκαν 70.000 νέα ραντεβού. «Υπάρχει μια πολύ έντονη κινητικότητα από αυτούς που είναι δικαιούχοι της τρίτης δόσης. Μέχρι σήμερα πάνω από το 50% έχει είτε εμβολιαστεί είτε έχει σπεύσει να κλείσει το ραντεβού του», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Είπε δε ότι από σήμερα το βράδυ ανοίγει η πλατφόρμα για όσους έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση, όμως από τους 6 μήνες και μετά. «Αυτό το κάναμε για να κερδίσουμε το 15ημερο και να γίνει ένας συντομότερος προγραμματισμός του εμβολιασμού», επισήμανε.

Σχετικά με τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στο επτάμηνο για τους άνω των 60 ετών που τίθεται σε εφαρμογή από τις 13 Δεκεμβρίου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε ότι «δίνεται ο χρόνος που απαιτείται σε όσους έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο και τον έναν μήνα επιπλέον για να κάνουν την τρίτη δόση, γιατί η επιστήμη έδειξε ότι πραγματικά ασθενεί η θωράκιση. Το εφάρμοσαν κι άλλες χώρες, το κάνουμε κι εμείς κι έτσι μετά το 7μηνο δε θα ισχύει το πιστοποιητικό».


Αν σου άρεσε κάνε