Αεροβαπτίστηκε το βρέφος με κορονοϊό στην Πάτρα - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Αεροβαπτίστηκε το βρέφος με κορονοϊό στην Πάτρα - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

ΕΛΛΑΔΑ UPD 09:35 Δημιουργία 19/11/21, 09:16
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το μόλις δύο μηνών βρέφος το οποίο νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών τελικά χθες, διασωληνώθηκε.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη, το αγοράκι αεροβαπτίστηκε παίρνοντας τ’ όνομα Νεκτάριος.

«Πράγματι είναι μια δύσκολη κατάσταση για έναν μικρό ασθενή και έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον διευθυντή της ΜΕΘ κ. Ηλιάδη, προκειμένου το παιδί να μην φτάσει στο στάδιο της διασωλήνωσης», δήλωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Το αγοράκι, που προέρχεται από οικογενειακό περιβάλλον, όπου όλα μέλη είχαν νοσήσει από κορωνοϊό -σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχαν εμβολιαστεί- προ ημερών είχε εισαχθεί για νοσηλεία στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ. Στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο, όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα την εσπευσμένη μεταφορά του στη ΜΕΘ Παίδων του νοσηλευτικού ιδρύματος, μπαίνοντας σε θάλαμο αρνητικής πίεσης

Αναφερόμενη στο περιστατικό η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Αννα Μαστοράκου δήλωσε «το βρέφος είχε ανάγκες οξυγόνου υψηλής ροής, Ευχόμαστε πραγματικά να έχουμε καλή έκβαση για το παιδάκι, αλλά το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι όλοι θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, ειδικά στα σπίτια να υπάρχει καλός αερισμός των χώρων και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής υγιεινής».

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών εισήχθη, χθες τα ξημερώματα, έγκυος, έχοντας νοσήσει από κορονοϊό. Πρόκειται για 35χρονη Πατρινή που βρίσκεται στον τελευταίο μήνα κύησης και νοσηλεύεται σε κλινική covid -19. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση τόσο της ίδιας όσο και του εμβρύου είναι ελεγχόμενη και δεν εμπνέει λόγω ανησυχίας

Πηγή: pelop

Αν σου άρεσε κάνε